Renato Balestra i Dejan Savić

Slavni italijanski modni kreator, dizajner i kostimograf Renato Balestra predstaviće  svoju najnoviju kolekciju u Narodnom pozorištu u Beogradu ove pozorišne sezone i to na poseban način, najavljeno je prilikom posete ovog velikog umetnika Beogradu i našem Nacionalnom teatru. Naime, ovaj veliki umetnik kreiraće kostime za Rosinijevu operu „Pepeljuga“ i balet Čajkovskog „Labudovo jezero“ u izvođenju ansambla opere i baleta Narodnog pozorišta.

Ova ikona modne industrije i jedno od najvećih imena iz prvih generacija modnih gurua, u društvu svojih saradnika, sastao se sa upravnikom Narodnog pozorišta Dejanom Savićem, i direktorima Baleta i Opere Konstantinom Kostjukovim i Jankom Sinadinovićem.  Dogovoreno je da već početkom naredne jubilarne godine, Opera Narodnog pozorišta obnovi legendarnu Rosinijevu „Pepeljugu“, a što se poklapa sa još jednim jubilejom – 150. godina od smrti tog slavnog italijanskog kompozitora koji se smatra jednim od muzičkih velikana 19. veka.

Podsećanja radi, gospodin Balestra je dizajnirao kostime za legendarnu postavku te opere koja je pod upravom maestra Dejana Savića, u režiji Jagoša Markovića, sa Jadrankom Jovanović u naslovnoj ulozi, već na premijeri 1998. godine zaslužila epitet istorijske predstave.

Posetioci premijerne obnove i reprize „Pepeljuge“ imaće to zadovoljstvo da osim ove operske bajke, vide na sceni Narodnog pozorišta i najnoviju kolekciju velikog majstora.

Balet Nacionalnog teatra, koji u novoj koreografiji priprema „Labudovo jezero“ Petra Iljiča Čajkovskog, čija se premijera očekuje tokom 2018. godine, predložio je gospodinu Balestri da izradi kostime za tu predstavu, što je on sa oduševljenjem prihvatio.

Modna agencija „Fabrika“, kao domaćin Balestrinog boravka u Beogradu, i na ovaj način nastavlja uspešnu saradnju sa beogradskim Narodnim pozorištem, gde će tokom decembra, u njihovoj organizaciji, biti održana i prestižna manifestacija „Ličnosti životnog stila“.

Renato Balestra će ponovo biti u Beogradu početkom iduće godine.

Australiana Serbahttps://www.australianaserba.com/wp-content/uploads/2017/10/VIC6505-1024x682.jpghttps://www.australianaserba.com/wp-content/uploads/2017/10/VIC6505-150x150.jpgAustraliana SerbaNarodno pozorišteBalestra,balet,Dejan Savić,Janko Sinadinović,Konstantin Kostjukov,Labudovo jezero,Narodno pozorište,Narodno pozorište u Beogradu,opera,Pepeljuga,permijera,Renato BalestraSlavni italijanski modni kreator, dizajner i kostimograf Renato Balestra predstaviće  svoju najnoviju kolekciju u Narodnom pozorištu u Beogradu ove pozorišne sezone i to na poseban način, najavljeno je prilikom posete ovog velikog umetnika Beogradu i našem Nacionalnom teatru. Naime, ovaj veliki umetnik kreiraće kostime za Rosinijevu operu „Pepeljuga“ i...Internet Magazin