Proteklog vikenda u Rumuniji je otvoren tradicionalni Festival “Muzički Temišvar”, gala operskom predstavom “Turandot” Đakoma Pučinija. U naslovnoj ulozi nastupila je redovna gošća ugledne Nacionalne opere u Temišvaru, sopran Dragana Radaković, profesor FMU, dok je za pultom stajao dirigent Dejan Savić, upravnik Narodnog pozorišta. Oduševljena publika, koja je do poslednjeg mesta napunila dvoranu, posebno je pozdravila nastup naših umetnika, kao i nadasve interesantnu i inovativnu rediteljsku postavku Kornelijua Murgua.
Ovu predstavu je beogradska publika imala priliku da vidi prilikom prošlogodišnjeg gostovanja Nacionalne opere iz Temišvara u narodnom pozorištu, u okviru saradnje ove dve prijateljske operske kuće. Ova saradnja će se nastaviti i ove godine, s obzirom da je Opera Narodnog pozorišta prihvatila poziv da krajem godine gostuje u Temišvaru sa nekom od svojih reprezentativnih produkcija.
Dejan Savić je iskorisitio priliku da se upozna sa odskorašnjim Generalnim konzulom Republike Srbije u Temišvaru, Nj.E. Dr Vladanom Tadićem i obavesti ga o tokovima i rezulatitma dosadašnje saradnje sa prekograničnim komšijama u oblasti kulture, kao i o narednim planovima.
Osim ovo dvoje umetnika, u okviru Festivala, u naslovnoj ulozi Verdiejev opere “Nabuko”, nastupiče još jedan beogradski solista, bariton Dragutin Matić.

Australiana Serbahttps://www.australianaserba.com/wp-content/uploads/2017/10/IMG-20171016-WA0004-768x1024.jpghttps://www.australianaserba.com/wp-content/uploads/2017/10/IMG-20171016-WA0004-e1508762770439-150x150.jpgAustraliana SerbaNarodno pozorišteBeograd,Beogradska opera,Dejan Savić,dirigent Dejan Savić,Dragana Radaković,Dragutin Matić,Festival "Muzićki Temišvar",Narodno pozorište,Narodno pozorište u Beogradu,Opera Narodnog pozorišta,sopran Dragana Radaković,TemišvarProteklog vikenda u Rumuniji je otvoren tradicionalni Festival 'Muzički Temišvar', gala operskom predstavom 'Turandot' Đakoma Pučinija. U naslovnoj ulozi nastupila je redovna gošća ugledne Nacionalne opere u Temišvaru, sopran Dragana Radaković, profesor FMU, dok je za pultom stajao dirigent Dejan Savić, upravnik Narodnog pozorišta. Oduševljena publika, koja je do...Internet Magazin