Gotovo da nema materijala koji se u rukama nesvakidašnje talentovane Beograđanka rusko-srpskog porekla Aleksandre Saše Alfirević-Marković ne mogu pretvoriti u bajkovite predmete za svakodnevnu upotrebu, ukras ili odevanje. Jednako vešto pravi i poslastice najrazličitijih oblika i boja, a poseban kuriozitet su i njeni cvetni aranžmani, koje pretvara u maštovite figure. Aleksandra u svom radu koristi mnoge stare tehnike veza, šivenja, pletenja, heklanja, oblikovanja, slikanja i ko zna čega sve još i čini se da nema toga što ne može savladati. Zanimljivo je da je po struci profesor i prevodilac za ruski jezik, a svoju diplomu stekla je na Filološkom fakultetu u Beogradu. Dok se kao ‘frilenser’ posvećeno bavi prevođenjem, u slobodno vreme stvara čaroliju od svega čega se lati. Njena pasija prema likovnoj umetnosti i starim zanatima vremenom je zapravo postala njena druga profesija, te tako ručno izrađuje unikatne predmete, cvetne aranžmane, ženske asesoare i dečiju odeću po porudžbini, a vrlo često u njenoj čudesnoj radionici može se pronaći već spreman poklon za njenu porodicu, prijatelje i klijente.

Junak iz bajke sačinjen od cveća

Aleksandra često pronalazi inspiraciju i srpskoj i ruskoj tradiciji i starim tehnikama izdrade predmeta ove dve zemlje. Njeni junaci iz bajki imaju prepoznatljive oblike, jer svemu što radi daje lični pečat.

U njenoj čarobnoj radionici, čak i običan držač za kuhinjske ubruse ili recimo korpa postaju dobre vile, čarobnjaci i umiljati psići.

Jednako maštovito i vešto kreira i pravi i ženske torbe i druge unikatne asesoare.

U svojoj ponudi ima i dečiju odeću, koju jednako brižljivo i sa neverovatnim osećajem za detalj takođe ručno izrađuje. Naročito su zanimljivi odevni predmeti ispleteni ili heklani od vune i konca.

Ako još niste odlučili šta da poklonite dragim ljudima za praznike ili tek onako da ih obradujete, u Aleksandrinoj čarobnoj radionici sigurno ćete pronaći nešto jedinstveno i vredno za poklon, ali i svoj dom i sebe. Neke od junaka njenih bajki, koje svakodnevno oživljava u svojoj radionici, možete pogledati u galeriji ispod.

Australiana Serbahttps://www.australianaserba.com/wp-content/uploads/2019/12/Kolaz-1024x1024.jpghttps://www.australianaserba.com/wp-content/uploads/2019/12/Kolaz-150x150.jpgAustraliana SerbaBogatstvo SrbijeGotovo da nema materijala koji se u rukama nesvakidašnje talentovane Beograđanka rusko-srpskog porekla Aleksandre Saše Alfirević-Marković ne mogu pretvoriti u bajkovite predmete za svakodnevnu upotrebu, ukras ili odevanje. Jednako vešto pravi i poslastice najrazličitijih oblika i boja, a poseban kuriozitet su i njeni cvetni aranžmani, koje pretvara u maštovite...Internet Magazin