*ODLOMAK IZ KNJIGE “TRI PUT SEČEM I OPET KRATKO”

Pregovarači su pognutih glava sedeli pred ispred Šefa Stranke.

– Nemojte mi opet reći da niste uspeli – zarežao je Šef.

– Nažalost, Šefe, tako je – prošaptao je jedan od pregovarača. – Mika je tvrd pregovarač, nismo uspeli da ga ubedimo da uđe s nama u koaliciju.

Šef je duboko uzahnuo.

– Sve moram sam! Ništa ne mogu da vam prepustim! Dajte mi taj talefon da vam pokažem kako se to radi!

Dok je Šef okretao telefonski broj, vladala je tišina.

Onda je Šef povikao:

– Alo, Miko, jesi ti? Pa gde si, bre, pizda ti materina! Čuo sam da si odjebo ove moje, a? Ako, ako i neka si, kad su jajare! Nego, čujem da se mnogo kurčiš, sve što ponudimo malo ti je! Daj, bre, čoveče urazumi se, pa da sarađujemo! Ma šta da sarađujemo, da jebemo kevu onom Lazi i njegovima! Jeste, razjebaćemo ta govna i za tri meseca ih neće biti na političkoj sceni! Je l’ se slažeš? I nemoj da mi više kenjaš oko ideologije i programa! Koga više zanima što su nam programi različiti i što smo se do pre neki dan pljuvali na sva usta! Ima da napravimo vlast, čvrstu ko beton. Ma neće nas pomeriti četiri godine, ako bog da vladaćemo doživotno. Laza i njegovi ima da skapaju u opoziciji.

Šta kažeš, hoćeš tajnu policiju? Dobićeš kurac da isteraš oči, šta ti misliš da sam ja sisao vesla, da ja ne znam šta je vlast! Nego, slušaj, ajde uzmi ona ministarstva što sam ti nudio, a dodaću ti i ona dva javna preduzeća, pa ih dokapitalizuj, monopolizuj, privatizuj, radi šta hoćeš. I naravno, svaki drugi tender je tvoj, to smo se već dogovorili! A za Đoku ne brini, on je moja briga, ako bude još srao, jebaću mu mater, već mi se popeo na vrh glave! On i oni njegovi lopovi dobiće što traže, daću im ja od svog dela, pa će u skupštini da glasaju ko bele lale! Je l’ se slažeš? Bravo, burazeru, znao sam da si razuman čovek! Ne, ne treba da potpisujemo nikakav koalicioni sporazum, moja ti reč dovoljna. A ti ne pokušavaj da me zajebeš, jer ću i tebi da se najebem majke, znaš šta sve u fioci imam protiv tebe! E, tako, drago mi je da smo se dogovorili. Jeste, najvažnije je da se izborna volja građana ispoštuje. Ajd sad uzdravlje, pa se vidimo u ponedeljak u Skupštini!

Šef Stranke je spustio slušalicu i pogledao ka svojim pregovaračima.

– Jeste li sad upamtili kako se pravi koalicija u Srbiji?

O autoru

Bojan Ljubenović rođen je 1972. godine u Beogradu. Jedan je od vodećih srpskih satiričara današnjice. Njegove knjige aforizama, satiričnih priča, proze za decu i druga dela već dugo su među najtiražnijim naslovima u Srbiji. Prevođen je na italijanski, slovenački, bugarski i druge evropske jezike. Zastupljen je u brojnim antologijama i nagrađivan nekim od najprestižnijih književnih nagrada za satiru, kao što su “Radoje Domanović” (nagrađen 2010. i 2015), “Vladimir Bulatović VIB” (2007) i druge. Kao urednik rubrike TRN i strane humora radi u „Večernjim novostima“. Saradnik je internet portala ETNA i NJUZ.NET . Više od jedne decenije radio je i kao novinar u Službi za informisanje Skupštine grada Beograda, pisao kolumne u“Borbi“ (2002-2004.), saradjivao u mnogim listovima… Član je Udruženja književnika Srbije. Novo, dopunjeno izdanje Bojanove višestruko nagrađivanu knjigu „Pisma iz Srbije“ i druge novije naslove možete kupiti ili naručiti na sajtu izdavačke kuće Laguna. Ostale naslove, detaljnije informacije i još mnogo toga možete pronaći i na njegovom vebsajtu. Tu možete pročitati i njegovu kompletnu bibliografiju i spisak brojnih priznanja koja ima iza sebe. Možete se družiti sa Bojanom i preko njegovog javnog Fejsbuk profila Trn Novosti Bojan Ljubenovic. Ponedeljkom Bojanovi aforizmi i satirične priče u internet magazinu Australiana Serba!

 

Australiana Serbahttps://www.australianaserba.com/wp-content/uploads/2017/11/boss-2179948_1920-1024x683.jpghttps://www.australianaserba.com/wp-content/uploads/2017/11/boss-2179948_1920-150x150.jpgAustraliana SerbaKengur u opancimaSrpski pisci za vASBojan Ljubenović,humor,Kengur u opancima,književnost,Laguna,Ljubenović,Novosti,Pisma iz Srbije,satira,satirična priča,Tri put seci i opet kratko,TRN Novosti*ODLOMAK IZ KNJIGE 'TRI PUT SEČEM I OPET KRATKO' Pregovarači su pognutih glava sedeli pred ispred Šefa Stranke. – Nemojte mi opet reći da niste uspeli – zarežao je Šef. – Nažalost, Šefe, tako je – prošaptao je jedan od pregovarača. – Mika je tvrd pregovarač, nismo uspeli da ga ubedimo da...Internet Magazin