Foto: Novosti

Video: World Video Poduction (Melburn)

Izvor: Izdavačka kuća Agora

PROMOCIJA U BEOGRADU

Novi roman srpsko-australijskog pisca Petra Pješivca pod naslovom “Kada se završi rat” biće promovisan 23. oktobra od 20 časova u Klubu književnika u Beogradu. Ovaj šesti po redu roman Petra Pješivca objavila je izdavačka kuća Agora iz Beograda. Biće promovisan i na Beogradskom sajmu knjiga istog dana od 12 časova na štandu ove izdavačke kuće.

“KADA SE ZAVRŠI RAT” – LJUBAVNI PSIHOLOŠKI TRILER
Ljubavna priča između Melburna i Moskve u tematskom preplitaju sa motivom izbeglišta čitaocima se otvara u poetičkom postupku „pronađenog rukopisa“, gde nas narator, u ulozi priređivača upućuje u kompleksnu pripovest o rastrojstvu identiteta, ontologiji ljubavi i traganju za utočištem u drugom biću.
Osnovne narativne niti romana kreira sveprisutni Glas, oličen u bolesti junaka – raku frontalnog režnja koji, zajedno sa traumom izbegličkog identiteta u njegovoj svesti dovodi do multiplikacije i produkcije novih svetova i novih realnosti. Smešten van stvarnih okvira i turobnosti svakodnevnog života, ovaj paralelni svet psihosimulakruma postaje i mesto suštinskih spoznaja.
U zamršenoj igri glasova svesti i podsvesti i nizu do samog kraja nerazrešivih, misterioznih događaja, ova knjiga se može čitati kao višežanrovska „smesa“: ona je i psihološki i ljubavni roman, uzbudljivi triler sa nagoveštajima krimi priče, ali i filozofska rasprava o položaju umetnika, nagriženosti identiteta i njegovim preobražajima pod presijom zdravog razuma.
Ova jezički sasvim oneobičena priča, u preobražajima koji vode od poetizacije teksta, preko zgusnutih metaforičnosti i nejasnih, često semantički zamagljenih naracija, zaziva proleće, voljenu ženu, „mrtve pesnike“ i životni Usud – a metafora „paukovih mreža“ u ovom romanu možda implicitno ukazuje na to da se istinska sreća ili suština svakog Bića možda i ne mogu doživeti i spoznati u granicama zadate realnosti.
O PISCU

Petar Pješivac je srpsko-australijski pisac, esejista, pesnik, kolumnista. Rođen u Adelejdu, u Australiji 1962. godine, osnovnu školu završio je u Beogradu, srednje obrazovanje stekao u Moskvi, studije medicine započeo u Moskvi, nastavio na Univerzitetu u Beogradu, a diplomirao na Flinders univerzitetu u Adelejdu u Australiji. Živi i radi kao lekar i pisac u Melburnu.

Australiana Serbahttps://www.australianaserba.com/wp-content/uploads/2018/10/Petar-Pjesivac-2.jpghttps://www.australianaserba.com/wp-content/uploads/2018/10/Petar-Pjesivac-2-150x150.jpgAustraliana SerbaAS Vesti63. Beogradski sajam knjiga,Adelaide,Agora,Australia,Belgrade,Beograd,Beogradski sajam,Beogradski sajam knjiga,Izdavačka kuća Agora,Kada se rat završi,Klub književnika,knjiga,književnik,književnost,lekar,Melbourne,Melburn,Petar Pješivac,Pisac,Pjesivac,promocija knjige,promocija novog romana,roman,Sajam knjiga,SerbiaFoto: Novosti Video: World Video Poduction (Melburn) Izvor: Izdavačka kuća Agora PROMOCIJA U BEOGRADU Novi roman srpsko-australijskog pisca Petra Pješivca pod naslovom 'Kada se završi rat' biće promovisan 23. oktobra od 20 časova u Klubu književnika u Beogradu. Ovaj šesti po redu roman Petra Pješivca objavila je izdavačka kuća Agora iz Beograda. Biće...Internet Magazin