Rubrika: Kengur u opancima

Piše: Bojan Ljubenović

Prvo sam samo štrcnuo kroz zube u njegovom pravcu. Onako mangupski, kako smo kao klinci učili na selu. Pokazalo se da ni on nije mačji kašalj, jer mi je odmah vratio istom merom. U redu, pomislio sam, sad ćeš druškane videti s kim si se uhvatio!

Prvom zgodnom prilikom pljuvačkom sam ga pogodio pravo u čelo! Salom se prolomio gromoglasan aplauz mojih navijača. To ga je malo poremetilo, ali se brzo pribrao. Već u narednom minutu osetio sam kako mi se njegova sliva niz obraz. Sada sam bio siguran da protiv sebe imam iskusnog protivnika. Krišom sam ispraznio levu nozdrvu i pogodio ga u desno oko! Nije to očekivao, razume se, pa se jedva snašao. Iskoristio sam to pa sam ispraznio i desnu nozdrvu i već u sledećem trenutku strefio ga u levi obraz. Moja publika vrištala je od zadovoljstva! Nekoliko minuta sam uživao u prednosti koju sam postigao.

Nažalost, ne zadugo jer osetih da mi se lepljiva masa sliva niz uho. Poklonici mog protivnika skočiše na noge i vrištanjem pozdraviše uspeh svog mezimca. Mnogo sam se iznervirao, na uši sam naročito ponosan, pa mu već u sledećoj minuti zalepih šlajmaricu posred nosa! Đubre izdajničko, nije ni trepnuo, mirno se obrisao, a potom mi uputi takvu pljuvačku da mi se u glavi zavrtelo. Ne treba ni da pominjem da je njegova publika uživala.

Iako sam sebe smatrao iskusnim borcem, sada sam već bio izvan sebe od besa. Uzdahnuo sam duboko, pokupio iz pluća godinama naslagan duvanski katran i beogradski smog i taman se spremio da mu uputim najgori šlajm koji je naša politička scena ikada videla, kada mi voditelj pruži ruku.

TV duel bio je završen.

O autoru

Bojan Ljubenović rođen je 1972. godine u Beogradu. Jedan je od vodećih srpskih satiričara današnjice. Njegove knjige aforizama, satiričnih priča, proze za decu i druga dela već dugo su među najtiražnijim naslovima u Srbiji. Prevođen je na italijanski, slovenački, bugarski i druge evropske jezike. Zastupljen je u brojnim antologijama i nagrađivan nekim od najprestižnijih književnih nagrada za satiru, kao što su “Radoje Domanović” (nagrađen 2010. i 2015), “Vladimir Bulatović VIB” (2007) i druge. Kao urednik rubrike TRN i strane humora radi u „Večernjim novostima“. Saradnik je internet portala ETNA i NJUZ.NET . Više od jedne decenije radio je i kao novinar u Službi za informisanje Skupštine grada Beograda, pisao kolumne u“Borbi“ (2002-2004.), saradjivao u mnogim listovima… Član je Udruženja književnika Srbije. Novo, dopunjeno izdanje Bojanove višestruko nagrađivanu knjigu „Pisma iz Srbije“ i druge novije naslove možete kupiti ili naručiti na sajtu izdavačke kuće Laguna. Ostale naslove, detaljnije informacije i još mnogo toga možete pronaći i na njegovom vebsajtu. Tu možete pročitati i njegovu kompletnu bibliografiju i spisak brojnih priznanja koja ima iza sebe. Možete se družiti sa Bojanom i preko njegovog javnog Fejsbuk profila Trn Novosti Bojan Ljubenovic. Ponedeljkom Bojanovi aforizmi i satirične priče u internet magazinu Australiana Serba!

Australiana Serbahttps://www.australianaserba.com/wp-content/uploads/2017/04/aggressive-1547905-e1491497378684-1024x885.jpghttps://www.australianaserba.com/wp-content/uploads/2017/04/aggressive-1547905-e1491497378684-150x150.jpgAustraliana SerbaKengur u opancimaBojan Ljubenović,humor,Kengur u opancima,knjige,Laguna,Ljubenović,Pisma iz Srbije,priče,satira,satiričar,satirična priča,TRN,TRN Novosti,Trn u oku,Udruženje književnika SrbijeRubrika: Kengur u opancima Piše: Bojan Ljubenović Prvo sam samo štrcnuo kroz zube u njegovom pravcu. Onako mangupski, kako smo kao klinci učili na selu. Pokazalo se da ni on nije mačji kašalj, jer mi je odmah vratio istom merom. U redu, pomislio sam, sad ćeš druškane videti s kim si...Internet Magazin