Nakon konkursa za poeziju, Beogradski festival poezije i knjige „Trgni se! Poezija!“ i Treći Trg otvaraju novi nagradni konkurs u dve kategorije:

1) Konkurs za fotografiju

2) Konkurs za video radove i kratke poetske filmove do 3 minuta

Način prijavljivanja na mejl trecitrg@gmail.com

1) Konkurs za fotografiju

  1. a) Lirske fotografije ili fotografije koje su inspirisane poezijom Vladislava Petkovića Disa ili vašim omiljenim stihovima.
  2. b) Fotografije slati u JPG/JPEG formatu. Uz fotografiju poslati u jednom dokumentu sledeće podatke: ime i prezime, adresu, mejl adresu, kontakt telefon, kratku biografiju i fotografiju autora.

2) Konkurs za video radove

  1. a) Kratki (poetski) filmovi ili video radovi inspirisani Vladislavom Petkovićem Disom/poezijom koju volite, snimljeni mobilnim telefonom, foto-aparatom ili kamerom. Dužina trajanja radova do 3 minuta.
  2. b) Video radove slati u H.264 ili mp4 formatu, posredstvom WeTransfer-a. Uz video radove obavezno poslati u jednom dokumentu sledeće podatke: ime i prezime, adresu, mejl adresu, kontakt telefon, kratku biografiju i fotografiju autora.

U naslovu mejla obavezno naznačiti kategoriju konkursa za koju se konkuriše.

Odabrane fotografije i video-radovi biće predstavljeni i prikazani na završnim programima 11. Beogradskog festivala poezije i knjige ‘’Trgni se! Poezija!’’, koji će biti održan 11-15. maja 2017. godine pod sloganom Izvan svakog zla (Vladislav Petković Dis). Autore i autorke pobedničkih radova očekuju simbolične nagrade, kao i mogućnost predstavljanja radova u okviru programa nakon festivalskih dana u maju.

Slanjem radova na konkurs autori i autorke daju saglasnost organizatorima konkursa da odabrane radove predstavljaju u programima i objavljuju na društvenim mrežama uz isticanje autorstva.

Konkurs je otvoren od 5. – 25.aprila 2017. godine.

Prijavljivanje isključivo na mejl: trecitrg@gmail.com !

Rezultati konkursa i odabrani radovi biće objavljeni na blogu trgnisepoezija.blogspot.com i FB stranici Treći Trg najkasnije do kraja maja 2017. godine.

Pokrovitelji festivala su Sekretarijat za kulturu Grada Beograda i Ministarstvo kulture Republike Srbije, a generalni sponzor ERSTE Bank.

Za dodatne informacije možete nas kontaktirati na mejl trecitrg@gmail.com ili na FB stranici Treći Trg.

O Trećem trgu

Treći trg je udruženje i jedan od najpoznatijih izdavača savremene poezije u Srbiji. Fokusirani su pre svega na vrhunsku savremenu svetsku poeziju i poeziju mladih autora iz Srbije i regiona. Povremeno objavljuju i klasike evropske poezije i pesničke antologije, a nešto ređe i savremenu prozu. Pored dela srpskih pisaca i pesnika, do sada su objavili i niz knjiga poezije i proze autora iz Velike Britanije, Rusije, SAD, Irske, Poljske, Turske, Francuske i još desetak zemalja. Organizuju i renomirani Beogradski festival poezije i knjige „Trgni se! Poezija!“, književne konkurse i druga zapažena dešavanja. Redovno učestvuju na Beogradskom sajmu knjiga i drugim književnim sajmovima i festivalima u Srbiji i inostranstvu. Imaju iza sebe Nagradu grada Beograda i druga značajna priznanja. O Trećem trgu i aktuelnom književnom konkursu možete se detaljnije informisati preko njihove Facebook stranice ili stranice njihove knjižare, kao i vebsajta i blogova.

 

Australiana Serbahttps://www.australianaserba.com/wp-content/uploads/2017/02/Promo-8.jpghttps://www.australianaserba.com/wp-content/uploads/2017/02/Promo-8-150x150.jpgAustraliana SerbaTreći trgBeograd,beogradski festival poezije,fotografija,fotografije,konkurs,Srbija,treći trg,TRGNI SE! POEZIJA!,video radoviNakon konkursa za poeziju, Beogradski festival poezije i knjige „Trgni se! Poezija!“ i Treći Trg otvaraju novi nagradni konkurs u dve kategorije: 1) Konkurs za fotografiju 2) Konkurs za video radove i kratke poetske filmove do 3 minuta Način prijavljivanja na mejl trecitrg@gmail.com 1) Konkurs za fotografiju a) Lirske fotografije ili fotografije koje...Internet Magazin