Posle velikog uspeha prve australijske promocije knjiga velikog srpskog pisca Vladimira Pištala u Melburnu, ovaj istaknuti književnik je oduševio i publiku u Sidneju. Pored Pištala, pred prepunom salom Generalnog konzulata Republike Srbije u Sidneju o njegovim delima govorili su i poznati pisac i lekar dr Petar Pješivac iz Melburna i istaknuti slikar i pesnik Nebojša Simić Sima takođe iz Melburna. Nakon književne večeri, Vladimir Pištalo je potpisivao knjige brojnim prisutnim ljubiteljima književnosti i poštovaocima njegovog dela. Govornici su držali pažnju prisutnih vrlo zanimljivim obraćanjem i kako kaže urednica našeg portala Jelena Kiš, „to su bili oni trenuci koji ozare i probude dušu i um“.

*klikom na bilo koju sliku, možete otvoriti galerije slika

Inače, domaćin i pokrovitelj književne večeri u Sidneju bio je generalni konzul Republike Srbije u Australiji Branko Radošević, dok je generalni pokrovitelj gostovanja Vladimira Pištala u Melburnu i Sidneju Književni klub „Njegoš“ iz Melburna, čiji su članovi obezbedili i sva potrebna sredstva za realizaciju ovog značajnog kulturnog događaja. Promociju knjiga velikog pisca u Sidneju organizovala je naša urednica Jelena Kiš uz podršku Generalnog konzulata i naše redakcije. Dr Pješivac i Vladimir Pištalo zahvalili su se i urednici našeg portala Ivani Nikolić za pomoć u realizaciji i promociji ovog prvog gostovanja velikog pisca u Australiji.

Književnoj večeri u Sidneju prisustvovali su i profesor Sidnejske gimnazije (Sydney Grmmar School) i koordinator australijsko-srpskog arheološkog projekta Glac prof. dr Alan Dearn, čelnici sidnejskih uglednih kulturnih i dobrotvornih organizacija U-Next i NEST Željko Gojković i Pavica Kupčak, profesorka Australijskog nacionalnog univerziteta (Australian National University) i novinar radija SBS Nina Marković Khaze, članovi ASOP-a (Australian Serbian Organization of Professionals) i mnogi drugi ugledni gosti. Već večeras sledi i treće književno veče Vladimira Pištala, koje će biti održano u Crkvi Svete Trojice u Melburnu, a više informacija o tome možete pronaći ovde. Zbog velikog interesovanja za Pištalove knjige, organizatori njegovog gostovanja u Australiji ističu da će svi zainteresovani moći da ih kupe na samoj promociji ili da poruče preko Serbian Bookstore iz Kambere.

Australiana Serbahttps://www.australianaserba.com/wp-content/uploads/2018/04/30952746_10156420455809461_1334292581_o-e1524275987505-1024x770.jpghttps://www.australianaserba.com/wp-content/uploads/2018/04/30952746_10156420455809461_1334292581_o-e1524275987505-150x150.jpgAustraliana SerbaSa lica mestaAustralija,Branko Radošević,Generalni konzulat Republike Srbije u Sidneju,Ivana Nikolić,Ivo Andrić,Jelena Kiš,Književni klub Njegoš,Književni klub Njegoš iz Melburna,Melbourne,Melburn,Nebojša Simić Sima,Petar Pješivac,Pištalo,Sidnej,Srbija,Sunce ovog dana,Sunce ovog dana - Pismo andriću,Sydney,Tesla - Portret među maskama,Vladimir Pištalo,Vladimir Pištalo prvi put u AustralijiPosle velikog uspeha prve australijske promocije knjiga velikog srpskog pisca Vladimira Pištala u Melburnu, ovaj istaknuti književnik je oduševio i publiku u Sidneju. Pored Pištala, pred prepunom salom Generalnog konzulata Republike Srbije u Sidneju o njegovim delima govorili su i poznati pisac i lekar dr Petar Pješivac iz Melburna...Internet Magazin