Naša poznata pesnikinja, spisateljica i novinarka Violeta Aleksić i Udruženje srpskih pisaca Švajcarske održaće četiri književne večeri u Beogradu, Rekovcu i Sremskoj Mitrovici od 22. do 25. oktobra. Prvo književno veče biće održano 22. oktobra od 19 časova u Gradskoj biblioteci „Dr Milovan Spasić“ u Rekovcu. Pored autorke, u ovoj večeri posvećenoj književnosti, muzici i likovnoj umetnosti, učestvuju i filolog, kaligraf i ikonopisac Tatjana Janković, urednik programa biblioteke „Milutin Bojić“ iz Beograda Karlo Astrahan, književnica Snežana Ćosić i poznati muzičar, producent, glumac i dobitnik Zlatne značke Kulturno-prosvetne zajednice Srbije Dragan Ristić Kal. Više informacija o ovom zanimljivom kutlurnom dešavanju možete pronaći ovde.

Narednog dana, pesnici iz Udruženja srpskih pisaca švajcarske gostuju na specijalnom sajamskom izdanju redovne pesničke tribine “Bojićev poetski kutak”, posvećenoj velikom srpskom pesniku Milutinu Bojiću. Tribina će biti održana u biblioteci “Milutin Bojić” u Beograd sa početkom u 19 časova, u sklopu pratećih programa Beogradskog sajma knjiga.

Nakon toga, sledi predstavljanje zbornika Udruženja srpskih pisaca švajcarske „Zaveštanja“, kao i zbirke pesama „Prevešt“ i romana „U tvojim godinama“ Violete Aleksić na Beogradskom sajmu knjiga. Ovo književno popodne treba da bude održano 24. oktobra od 12 do 15 časova na štandu Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu. Detalje o ovom dešavanju možete pročitati ovde.

Istog dana Udruženje srpskih pisaca Švajcarske održaće i promociju zbornika „Zaveštanje“ od 19 časova u kući Đure Jakšića u Skadarliji. Promocija je organizovana u saradnji sa Kreativnim centrom „Balkan“ i Gradskom opštinom Stari Grad, a medijski sponzor je Radio Krug iz Švajcarske, na čijem sajtu možete pročitati više i o ovom dešavanju. Sledeće književno veče posvećeno je pomenutim knjigama Violete Aleksić i održava se 25. oktobra od 19 časova u biblioteci „Gligorije Vozarović“ u Sremskoj Mitrovici. Pored autorke i učesnika koji učestvuju i u prvoj književnoj večeri u Rekovcu, u ovom dešavanju učetvuju i Mirjana Marković, Ruža Stanković i Svetlana Mitrović. Sve informacije o ovom dešavanju možete pronaći na sajtu i Fejsbuk stranici Radija Krug.

Australiana Serbahttps://www.australianaserba.com/wp-content/uploads/2018/10/PROMOCIJA-MITROVICA-1024x755-1024x755.jpghttps://www.australianaserba.com/wp-content/uploads/2018/10/PROMOCIJA-MITROVICA-1024x755-150x150.jpgAustraliana SerbaSa lica mesta63. Beogradski sajam knjiga,Beograd,Beogradski sajam knjiga,Prevešt,Radio Krug,Rekovac,roman U tvojim godinama,Sremska Mitrovica,U tvojim godinama,Udruženje srpskih pisaca Švajcarske,Violeta Aleksić,zbirka pesama PreveštNaša poznata pesnikinja, spisateljica i novinarka Violeta Aleksić i Udruženje srpskih pisaca Švajcarske održaće četiri književne večeri u Beogradu, Rekovcu i Sremskoj Mitrovici od 22. do 25. oktobra. Prvo književno veče biće održano 22. oktobra od 19 časova u Gradskoj biblioteci „Dr Milovan Spasić“ u Rekovcu. Pored autorke, u...Internet Magazin