Piše: Jelena Kiš

Foto: Lična arhiva

“Učiniću sve da prenesem ljudima u Srbiji da se Miloš Ninković mora naći na listi reprezentativaca za  svetsko prvenstvo u Rusiji.”

Dok sedimo u jednom od kafića na severnim plažama Sidneja, naš glumac Ivan Bekjarev za čitaoce magazina Australiana Serba govori o utiscima sa svog gostovanja u Australiji, o sportu, humanitarnom turniru Australian Closed i planovima za dalje.

Naš proslavljeni glumac obradovao je publiku u Australiji svojim programom “Veče sa Ivanom Bekjarevim”, kojim je izmamio mnogo osmeha, ali i podsetio na davno zaboravljene tekstove Šekspira, Lorke, Vuka Karadžića, Duška Radovića i Ljubivoja Ršumovića uz sjajnu komunikaciju sa publikom. Slavu je stekao ulogom Vujkovića u TV seriji “Banjica” i ulogom Stevice Kurčubića u “Boljem životu“. Sve njegove televizijske, filmske i pozorišne role teško je i nabrojati. Inače, Ivan Bekjarev  se dugi niz godina bavi i pedagoškim radom kao redovni profesor glume na Akademiji umetnosti BK. Dobitnik je nagrade za životno delo “Zlatni ćuran” i mnogih drugih značajnih priznanja.  Tokom Ivanovog gostovanja u Australiji promovisana je i izuzetno napisana i obimno dokumentovana knjiga posvećena 40-godišnjici njegovog profesionalnog umetničkog rada. Ova velika turneja Ivana Bekjareva realizovana je u organizaciji U-Next Australia iz Sidneja. Pored toga, Ivan je učestvovao i u programskom delu i dodeli trofeja na humanitarnom amaterskom teniskom turniru Australian Closed, koji se tradicionalno održava u Sidneju u organizaciji NEST Inc. svake godine pred čuveni Australian Open. Naši najpoznatiji teniseri dali su takođe svoj doprinos, poklanjajući za dobrotvornu aukciju koja se održava u okviru Australian Closed-a loptice, kape i druge predmete sa svojim potpisom.

O turneji “Veče sa Ivanom Bekjarevim

Sa Pavicom Kupček i Željkom Gojkovićem iz organizacija U-NEXT i NEST

„U organizaciji U-Nexta sam putvao po celoj Australiji i kao i uvek nosim lepe utiske sa svih gostovanaj sa ovom predstavom, koja je svojevrsni kolaž mnogih autorizovanih tekstova i mojih uloga. Sa predsednikom U-Nexta gospodinom Željkom Gojkovićem smo već razgovarali i o sledećim nastupima, kojima se vrlo radujem kao i svakom dolasku u Australju. Ja spadam u ljude koji su nesrećni kada ne rade, tako da uvek imam brojne ideje i aktivnosti. Zato sam i zadovoljan što je ovaj dolazak bio ispunjen u svakom smislu: sportskom, poslovnom i humanitarnom. O narednom gostovanju u Australiji još uvek razmišljamo i mnoge predstave su u planu, pošto želimo da našoj publici ovde pružimo najbolji sadržaj.“

O  fudbalu i Milošu Ninkoviću

„Poznajem Miloša Ninkovića, koji je ovde proglašen za najboljeg fudbalera u Australiji. I sam  mislim da je najbolji! Gledao sam ga prvo kad je igrao protiv Perta u Sidneju – mislim da je bilo 6:1 za Milošev tim. Njegova asistencija je bila odlična! Nakon toga sam ga gledao na utakmici protiv Dukasla, gde je bilo 2;2, ali je Ninković postigao fantastičan gol, tako što je na malom, minimalnom prostoru predriblovao celokupnu protivničku odbranu i dao gol koji se sigurno našao na YouTube-u. To je bilo velemajstorski kako je odigrao! Zatim sam gledao isti tim u Brizbejnu gde su pobedili 3:0. Opet je Miloš Ninković bio najbolji! I sinoć na utakmici protiv Adelaida opet je Ninković bio najbolji!

Zato ću sve učiniti da prenesem ljudima u Srbiji da se Miloš Ninković mora naći na listi reprezentativaca za  svetsko prvenstvo u Rusiji.

Miloš je iskusan igrač, uvek ga ima po celom terenu i mnogo odskače od svih drugih.  Pri tome bih podsetio da je Australija na poslednjem svetskom prvenstvu  pobedila Srbiju. Zato. Miloš Ninković mora da se nađe na spisku reprezentativaca Srbije na svetskom prvenstu u Rusiji, jer to zaslužuje ne samo kao najbolji fudbaler nego i kao čovek. On je zaista puno učinio za mnoge humanitarne akcije, kao na primer u novije vreme sa organizacijom NEST iz Sidneja i fondacijom ‘Budi human’ u Srbiji. Čuo sam o njemu kao osobi sve najlepše i to je apsolutno tačno.“

Australian Closed 2018

Jelena Kiš i Ivan Bekjarev na manifestaciji Australian Closed

Na temu sporta, drago mi je da sam bio deo lepe akcije , a u pitanju je humanitarni amaterski teniski, a od skora i stonoteniski turnir Australian Closed. Posebno je bilo zabavno kada sam dodelio trofeje pobednicima u muškoj i ženskoj konkurenciji . Izjavio sam, što se mnogima na turniru dopalo, da Australian Open ne može da počne dok se ne završi Australian Closed u organizaciji NEST Inc. iz Sidneja. Posebno sam zadivljen kad vidim koliko se pomoći stalno prikuplja za decu u našoj bivšoj „ex–Yu“, pa tako i ovog puta sav novac od Australian Closed-a ide za kupovinu  jednog uređaja za dom u Šamcu.

Srećan sam što sam pored svog posla i igranja predstava mogao da uživam u sportu, ali i budem učesnik lepih humanitarnih akcija.. Kako je sutradan, nakon Australian Closed-a, počeo Australian open, trudio sam se da što više pratim. Nadam se da će naši teniseri imati lep uspeh i želim da se Novak Đokovic vrati gde mu je mesto, a to je broj 1!. Mislim da svi navijaju da se Nole vrati na svetski tron! Žao mi je što je Tipsarević povređen, ali tu su Troicki, Lajović, Aleksandra Krunić, a posebno mi je drago što se Ivana Jorović kvalifikovala, jer je ona perspektiva u našem tenisu.

Ja sam sportski nastrojen čovek i da nisam glumac bio bih sportski novinar! Najteže mi je bilo ovde da pratim Crvenu Zvezdu, košarkaše u ABA i evro ligi, koja je bila u 4 ujutro po australijskom vremenu, ali trudim se da ne propustim tako važne utakmice.

Prvi dolazak u Australiju

Prvi put sam došao u Australiju davne 1987. povodom “Vukovih Dana” u organizaciji “Matice iseljenika“. Pored orkestara Žarka Josipovića Škule, tada su angažovani i pevači Zvezdana Nesimović i Slobodan Vulina, pesnik Ljubivoje Ršumović i ja. Ršumović i ja smo tom prilikom bili angažovani po celoj Australiji: u Sidneju, Pertu, Melburnu, Adelaidu… Sledeći put sam bio 2005. godine i tada sam nastupao i u Hobartu na Tasmanji.

Australija – obećana zemlja

Pošto mi je ovo treći put da dolazim u Australiju, gde imam puno prijatelja i rođaka, odgovorno tvrdim da je Australija obećana zemlja! Od prvog dana je neobično volim! A obećana je zemlja, jer su socijalni status građana i zdravstvo na zavidnom nivou, kao i ostale beneficije. To je uređena zemlja, koja misli na svoje građane.

I sama zemlja kao zemlja je divna. Bio sam na mnogim plažama na Gold Costu, u Nusi… Pert mi se prvi put najviše dopao, ali je Sidnej svakako jedan od najlepših svetskih gradova sa svojih stotinu plaža. Dopadaju mi se i ušuškani Brizbejn, Adelaid… Činjenica da bih mogao da živm u Australiji da mi nije ovih godina i sigurno puno papirologije za ostanak, već govori šta mislim o ovoj državi. Ima još jedna zemlja koja mi se dopada, a to je Kanada, ali je tamo ipak mnogo hladno.

Ipak, potpuno razumem ljude koji žive u obećanoj zemlji što ih muči nostalgija. I to je normalno, jer imaju tamo rođake i prijatelje, ali svako ko radi ovde sigurno može da omogući sebi bar jednom u dve godine da ode u mesto odakle potiče, zato što je ovde rad cenjen i dobro plaćen. Ovde vam je omogućeno da radite i živite od svog rada, pa tako i da obiđete svoju familiju. Pošto ovde imam puno prijatelja i rođaka, uveren sam u to na osnovu njihovih primera, kao ljudi koji su počinjali od nule, da je ovo zemlja sigurnosti.

Pošto vi povezujete Srbiju i Australiju, i obaveštavate o svemu što je korisno za obe strane, siguran sam da ćete vašim čitaocima približiti te razdaljine. Za čitaoce portala Australiana Serba veliki pozdrav od Ivana Bekjareva!

Australiana Serbahttps://www.australianaserba.com/wp-content/uploads/2018/01/Image.jpghttps://www.australianaserba.com/wp-content/uploads/2018/01/Image-150x150.jpgAustraliana SerbaHumanoIntervju PLUSU-NEXT & NESTAdelaid,Adelaide,Adelejd,Australian Closed,Australian Open,Australija,Bekjarev,dijaspora,dobrotvorna aukcija,fudbaler Miloš Ninković,Fudbalska reprezentacija Srbije,Gold Coast,humanitarna akcija,humanitarni teniski turnir,Ivan Bekjarev,Jelena Kiš,Miloš Ninković,Miloš Ninković Sydney FC,NEST Inc.,NEST Inc. Sidnej,NEST Inc. Sydney,Pert,Perth,Sidnej,Sydney,tenis,U-NEXT,U-NEXT AUSTRALIA,U-Next Sidnej,U-Next SydneyPiše: Jelena Kiš Foto: Lična arhiva 'Učiniću sve da prenesem ljudima u Srbiji da se Miloš Ninković mora naći na listi reprezentativaca za  svetsko prvenstvo u Rusiji.' Dok sedimo u jednom od kafića na severnim plažama Sidneja, naš glumac Ivan Bekjarev za čitaoce magazina Australiana Serba govori o utiscima sa svog gostovanja...Internet Magazin