Fotografija: Aleksandra TrifunovićKengur skakuće po padini prekrivenoj snegom, staza prišti od skija i skijaša, a u zavejanim krošnjama živopisni papagaji i druge šarene ptice pevaju i galame – verovatno niste tako zamišljali Australiju. Možda mislite i da se šalimo, ali smo sasvim ozbiljni. Iako je mnogi zamišljaju kao zemlju večitog leta, to je donekle tačno samo za severni deo Australije. Međutim, na jugu ove države-kontinenta zapravo su zastupljena sva godišnja doba, s tim da je zima dosta blaža nego u Srbiji. Međutim, u proleće, jesen i pogotovo zimi ume da bude itekako hladno, pa ponekad i na Tasmaniji, u Melburnu i čak i malo severnijim gradovima na kratko padne i sneg. Verovatno se sad pitate o kakvim onda skijašima, kengurima i papagajima u snegu mi pričamoi nismo li malo preterali? Nismo ni malo. Reč je o australijskim planinama u zaleđu Melburna, Kambere, Sidneja i drugih mesta jugoistočne Australije, gde svake zime napada puno snega i brojni posetioci uživaju u skijanju i drugim zimskim sportovima. Najpoznatija australijska skijališta nalaze se na Snežnim Planinama (Snowy Mountains), planinskom lancu nadomak Kambere i na samo nekoliko sati vožnje od Sidneja i Melburna. Tu su i Buler Planina (Mount Buller), Planina Bafalo (Mountain Buffalo) i druge planine takođe poznate po brojnim odmaralištima, hotelima, restoranima i skijalištima.

Često se može pronaći podatak i da tokom australijske zime (dakle tokom juna, jula i avgusta) po australijskim planinskim vrhovima i padinama ima više snega nego u jeku skijaške sezone u Švajcarskoj, ali prema našim saznanjima to ipak nije tačno. Međutim, planine Australije svakako nemaju ništa manje snega od bilo kog poznatog skijališta u svetu.

Iako su australijska skijališta puna preko zime, treba ipak napomenuti da većina Australijanaca nikada nije videla sneg i da većinom nisu ljubitelji zimskih sportova. To je uglavnom rezervisano za sve one doseljenike i turiste koji su zavoleli zimske sportove i sneg u zemljama u kojima su odrasli. Ako nekad poželite da odete na skijanje u Australiju, više informacija možete pronaći ovde i na brojnim drugim sajtovima. To je svakako poseban doživljaj, a u pauzama skijanja možete „skoknuti“ vozom ili avionom i do nekog od obližnjih gradova ili čak na sever Australije da malo uživate u toplijem vremenu i šetnji čarobnim australijskim plažama.

Australiana Serbahttps://www.australianaserba.com/wp-content/uploads/2018/01/pexels-photo-209878-1024x682.jpeghttps://www.australianaserba.com/wp-content/uploads/2018/01/pexels-photo-209878-150x150.jpegAustraliana SerbaPrava AustralijaAustralija,australijska skijališta,hoteli,kengur u snegu,kenguri,Mountain Buffalo,Mountain Buller,papagaji,Prava Australija,skijanje,skijaši,sneg,Snežne planine,Snowy Mountains,turizam,zanimljivosti,zima,zima u Australiji,zimski sportoviFotografija: Aleksandra TrifunovićKengur skakuće po padini prekrivenoj snegom, staza prišti od skija i skijaša, a u zavejanim krošnjama živopisni papagaji i druge šarene ptice pevaju i galame – verovatno niste tako zamišljali Australiju. Možda mislite i da se šalimo, ali smo sasvim ozbiljni. Iako je mnogi zamišljaju kao zemlju...Internet Magazin