Rubrika: Kengur u opancima

Piše: Bojan Ljubenović

Nisam više pametan šta da radim s tim novinama. Prvo su onomad napisali da sam ukrao milion dinara iz fonda za izgradnju skloništa za napuštenu decu. Naravno da to nije bilo tačno. Kao predsednik upravnog odbora samo sam pozajmio sto hiljada, kako bih vratio kockarski dug. Podrazumeva se da bih taj novac vratio u kasu čim mi se kockarska sreća osmehne.

Onda su na naslovnu stranu zalepili fotografiju mene i neke devojčure kako se ljubimo na jahti. Prvo, to uopšte nije bila moja jahta već mog poslovnog partnera, a drugo otkud sam mogao znati da ta devojka još nije punoletna?! Znate već kako se danas te maloletnice oblače i šminkaju. Jedva sam čitavu stvar objasnio svojoj ženi i deci.

Onda je došla ta nesrećna zabava. Samo što se nisam onesvestio kada sam na srednjim stranama u punom koloru ugledao sebe i onog pevača kako sa stola ušmrkavamo drogu. Ovolikim slovima su napisali da sam heroinski zavisnik, sa insinuacijom da sam možda i narkodiler. Nije vredelo da objašnjavam prijateljima da to uopšte nije bio heroin već kokain i da sam uzeo samo malo, čisto da popravim raspoloženje.

A i za onu babu sam se potresao. Jeste da je moj vozač prošao na crveno i usmrtio je na mestu, ali kakve to veze ima sa mnom?! Nisam ja vozio, pobogu! Bog mi je svedok da sam mrtav pijan spavao na zadnjem sedištu kad se to desilo.

I, evo sad ovo od juče. Objavili su stenogram sa tajnog sastanka na kojem ja kao nekom agentu strane službe odajem državne tajne. Kakva glupost! Ako je taj čovek sa kojim sam se sastao zaista tajni agent, otkud sam ja to mogao znati, nije mu na čelu pisalo! I drugo, opšte je poznato da naša država i nema državne tajne, kod nas je sve transparentno.

I sad sam stvarno u dilemi. Ne znam da li da ih tužim zbog povrede mog ugleda i časti.

O autoru

Bojan Ljubenović rođen je 1972. godine u Beogradu. Jedan je od vodećih srpskih satiričara današnjice. Njegove knjige aforizama, satiričnih priča, proze za decu i druga dela već dugo su među najtiražnijim naslovima u Srbiji. Prevođen je na italijanski, slovenački, bugarski i druge evropske jezike. Zastupljen je u brojnim antologijama i nagrađivan nekim od najprestižnijih književnih nagrada za satiru, kao što su “Radoje Domanović” (nagrađen 2010. i 2015), “Vladimir Bulatović VIB” (2007) i druge. Kao urednik rubrike TRN i strane humora radi u „Večernjim novostima“. Saradnik je internet portala ETNA i NJUZ.NET . Više od jedne decenije radio je i kao novinar u Službi za informisanje Skupštine grada Beograda, pisao kolumne u“Borbi“ (2002-2004.), saradjivao u mnogim listovima… Član je Udruženja književnika Srbije. Novo, dopunjeno izdanje Bojanove višestruko nagrađivanu knjigu „Pisma iz Srbije“ i druge novije naslove možete kupiti ili naručiti na sajtu izdavačke kuće Laguna. Ostale naslove, detaljnije informacije i još mnogo toga možete pronaći i na njegovom vebsajtu. Tu možete pročitati i njegovu kompletnu bibliografiju i spisak brojnih priznanja koja ima iza sebe. Možete se družiti sa Bojanom i preko njegovog javnog Fejsbuk profila Trn Novosti Bojan Ljubenovic. Ponedeljkom Bojanovi aforizmi i satirične priče u internet magazinu Australiana Serba!

Australiana Serbahttps://www.australianaserba.com/wp-content/uploads/2017/04/question-mark-96287-1024x718.jpghttps://www.australianaserba.com/wp-content/uploads/2017/04/question-mark-96287-150x150.jpgAustraliana SerbaKengur u opancimaBojan Ljubenović,humor,Laguna,Ljubenović,Novosti,Pisma iz Srbije,priča,satira,satirična priča,TRN,TRN Novosti,Trn u okuRubrika: Kengur u opancima Piše: Bojan Ljubenović Nisam više pametan šta da radim s tim novinama. Prvo su onomad napisali da sam ukrao milion dinara iz fonda za izgradnju skloništa za napuštenu decu. Naravno da to nije bilo tačno. Kao predsednik upravnog odbora samo sam pozajmio sto hiljada, kako bih vratio...Internet Magazin