Rubrika: Kengur u opancima

Piše: Bojan Ljubenović

 

Kriminalci se ubijaju iz snajpera.

Ali to nikoga ne pogađa…

***

Kakvu mi demokratiju imamo.

Da zanemiš.

***

Društvo u kome se kriminalci iz zatvora uključuju u televizijski program osuđeno je na doživotnu robiju…

***

U Srbiji je život najvažnija sporedna stvar na svetu…

***

Naš vođa je otet.

Drže ga u televizoru i ne puštaju napolje.

***

Komšinice, vi ste prirodni lek za potenciju!

***

Popeli su nam se na grbaču jer nemamo kičmu…

***

Teši se jedan penzioner:

– Bolje da imam uvećani račun za struju nego uvećanu prostatu…

***

U državi nam se desila  havarija.

Procurila je istina…

***

Tačno je da ste na televiziji ispali debeli  i glupi, ali ne sekirajte se. .

Kamera dodaje nekoliko kilograma!

***

Nekada su nam lopovi u kuće ulazili kroz prozor.

Danas ulaze kroz televizor.

***

Načelnik novosadske policije službeno je u bolnici posetio ranjenog kriminalca i tom prilikom mu doneo domaću supu i pitu s mesom.

***

Slikari svuda u svetu mogu da slikaju mrtvu prirodu.

Samo kod nas i mrtvo društvo…

***

Sajtovi koji objavljuju izmišljene vesti gase se jedan za drugim.

Ne mogu da izdrže konkurenciju ozbiljnih medija…

***

Srbin se u stranku učlanjuje samo iz dva razloga.

Il’ da nađe posao, il’ da ga ne izgubi!

***

O autoru

Bojan Ljubenović rođen je 1972. godine u Beogradu. Jedan je od vodećih srpskih satiričara današnjice. Njegove knjige aforizama, satiričnih priča, proze za decu i druga dela već dugo su među najtiražnijim naslovima u Srbiji. Prevođen je na italijanski, slovenački, bugarski i druge evropske jezike. Zastupljen je u brojnim antologijama i nagrađivan nekim od najprestižnijih književnih nagrada za satiru, kao što su “Radoje Domanović” (nagrađen 2010. i 2015), “Vladimir Bulatović VIB” (2007) i druge. Kao urednik rubrike TRN i strane humora radi u „Večernjim novostima“. Saradnik je internet portala ETNA i NJUZ.NET . Više od jedne decenije radio je i kao novinar u Službi za informisanje Skupštine grada Beograda, pisao kolumne u“Borbi“ (2002-2004.), saradjivao u mnogim listovima… Član je Udruženja književnika Srbije. Novo, dopunjeno izdanje Bojanove višestruko nagrađivanu knjigu „Pisma iz Srbije“ i druge novije naslove možete kupiti ili naručiti na sajtu izdavačke kuće Laguna. Ostale naslove, detaljnije informacije i još mnogo toga možete pronaći i na njegovom vebsajtu. Tu možete pročitati i njegovu kompletnu bibliografiju i spisak brojnih priznanja koja ima iza sebe. Možete se družiti sa Bojanom i preko njegovog javnog Fejsbuk profila Trn Novosti Bojan Ljubenovic. Ponedeljkom Bojanovi aforizmi i satirične priče u internet magazinu Australiana Serba!

Australiana Serbahttps://www.australianaserba.com/wp-content/uploads/2017/10/tv-1945130_1920-1-e1507339500122-1024x749.jpghttps://www.australianaserba.com/wp-content/uploads/2017/10/tv-1945130_1920-1-e1507339500122-150x150.jpgAustraliana SerbaKengur u opancimaaforizmi,Bojan Ljubenović,Laguna,Ljubenović,Novosti,Pisma iz Srbije,satira,satiričar,TRN NovostiRubrika: Kengur u opancima Piše: Bojan Ljubenović   Kriminalci se ubijaju iz snajpera. Ali to nikoga ne pogađa... *** Kakvu mi demokratiju imamo. Da zanemiš. *** Društvo u kome se kriminalci iz zatvora uključuju u televizijski program osuđeno je na doživotnu robiju… *** U Srbiji je život najvažnija sporedna stvar na svetu... *** Naš vođa je otet. Drže ga u televizoru i ne...Internet Magazin