Foto: Miro Majcen

Čuveni gitarista Vlatko Stefanovski iz svog studija u Skoplju uputio je danas video poziv Beograđanima da dođu 21. aprila u Sava centar na njegov koncert sa Big Band orkestrom Slovenske vojske. Stefanovski će sa mnogoljudnim Big Band Orkestra Slovenske (slovenačke) vojske u Sava centru izvesti repertoar sastavljen od nekih njegovih kompozicija, ali i veoma poznatih fank, džez i soul standarda, kao i numera iz tradicionalne muzike, aranžirane za takav sastav. Biće tu i nekih novih aranžmana i numera koje do sada nisu zajedno izvodili.

“Želeo bih da vas pozovem na jedan veoma zanimljiv koncert 21. aprila u Sava centru. Dolazim iz Skoplja, a iz Ljubljane mi dolazi Big Band Orkestra Slovenske vojske sa kojim sarađujem već dve godine… Nemojte propustiti priliku da me vidite i čujete u jednom veoma bogatom zvučnom i muzičkom kontekstu”, poručio je Vlatko.

Pre dve godine dirigent Big Band Orkestra Slovenske vojske Rudolf Gas pozvao je Stefanovskog da bude gost njihovog koncerta na Kongresnom trgu u Ljubljani. Stefanovski priznaje da je u početku bio pomalo skeptičan, ne znajući kako i šta taj orkestar svira, ali da je nakon prve zajedničke probe ostao potpuno fasciniran zvukom i profesionalizmom orkestra.

Njihov odličan koncert u Ljubljani ostao je zabeležen i na prošlogodišnjem CD-u i na DVD-u “Big Band Orkestra Slovenske vojske feat. Vlatko Stefanovski”, u izdanju ZKP Ljubljana, na kom su zabeležene izvedbe kompozicija “Gypsy Song”, “Jovano Jovanke”, “Stratus”…

Ulaznice koštaju 1.000, 1.200, 1.500, 1.800 i 2.100 dinara na blagajni Sava centra i preko mreže Eventim. Detaljnije informacije možete pronaći i na Facebook stranici posvećenoj koncertu, kao i preko Long Play koncertne agencije, koja je i organizator koncerta.

Australiana Serbahttps://www.australianaserba.com/wp-content/uploads/2017/03/vs_kt2015_fotoMiroMajcen-24-1024x683.jpghttps://www.australianaserba.com/wp-content/uploads/2017/03/vs_kt2015_fotoMiroMajcen-24-150x150.jpgAustraliana SerbaLong Play KoncertBeograd,Big Band Orkestra Slovenske vojske,Eventim,Long Play,Long Play koncertna agencija,Sava Centar,Vlatko StefanovskiFoto: Miro Majcen Čuveni gitarista Vlatko Stefanovski iz svog studija u Skoplju uputio je danas video poziv Beograđanima da dođu 21. aprila u Sava centar na njegov koncert sa Big Band orkestrom Slovenske vojske. Stefanovski će sa mnogoljudnim Big Band Orkestra Slovenske (slovenačke) vojske u Sava centru izvesti repertoar sastavljen...Internet Magazin