Nakon uspešno realizovanog prvog nagradnog konkursa, Beogradski festival poezije i knjige „Trgni se! Poezija!“ i izdavačka kuća Treći Trg otvaraju drugi nagradni konkurs za poeziju.

Na konkurs se mogu prijaviti autorke i autori (18+ godina) koji pišu poeziju na srpskom jeziku ili prevode poeziju na srpski jezik.

Konkurs je otvoren u tri (3) ravnopravne kategorije:

1) Konkurs za prvu knjigu poezije;

2) Konkurs za drugu knjigu poezije (za autorke i autore koji su objavili jednu ili više knjiga poezije);

3) Konkurs za prevedenu knjigu poezije.

Način prijavljivanja na mejl trecitrg@gmail.com

1) Konkurs za prvu knjigu poezije:

a) Tekst knjige pesama poslati u Word dokumentu, u Times New Roman fontu (veličina 12, latinica ili ćirilica), uz obavezan sadržaj (spisak naslova pesama) i kratku biografiju autora na kraju.

b) Obavezno poslati ime i prezime, adresu, mejl adresu, kontakt telefon i fotografiju (JPG format) autora.

2) Konkurs za drugu knjigu poezije:

a) Tekst knjige pesama poslati u Word dokumentu, u Times New Roman fontu (veličina 12, latinica ili ćirilica), uz obavezan sadržaj (spisak naslova pesama) i kratku biografiju autora na kraju.

b) Obavezno poslati ime i prezime, adresu, mejl adresu, kontakt telefon i fotografiju (JPG format) autora.

3) Konkurs za prevedenu knjigu poezije:

a) Tekst prevoda najmanje 25% pesama iz originalnog izdanja knjige poslati u Word dokumentu, u Times New Roman fontu (veličina 12, latinica ili ćirilica), uz obaveznu detaljnu biobibliografiju autora (pesnika) i kratku biobibliografiju prevodioca.

b) Tekst kompletnog originalnog izdanja knjige poslati u PDF dokumentu.

c) Obavezno poslati ime i prezime, adresu, mejl adresu, kontakt telefon i fotografiju (JPG format) prevodioca.

Obavezno naznačiti kategoriju konkursa u naslovu mejla prilikom prijavljivanja!

Konkurs je otvoren od 7.2.2017. do 31.3.2017. godine za srpsku poeziju, a od 7.2.2017. do 30.11.2017. godine za prevedenu poeziju.

Prijavljivanje isključivo na mejl: trecitrg@gmail.com

Rezultati konkursa biće objavljeni na blogu trgnisepoezija.blogspot.com i FB stranici Treći Trg najkasnije do kraja maja 2017. godine, za srpsku poeziju, a za prevedenu do kraja decembra.

Nagrađeni autori i/ili autorke u kategorijama prva i druga knjiga biće proglašeni na zatvaranju Beogradskog festivala poezije i knjige 15. maja 2017. godine. Nagrada podrazumeva objavljivanje knjige i autorski honorar u vrednosti 10% od tiraža, organizovanje promocija i učešće na Beogradskom festivalu poezije i knjige u maju 2018. godine.

Pokrovitelji festivala su Sekretarijat za kulturu Grada Beograda i Ministarstvo kulture Republike Srbije, a generalni sponzor ERSTE Bank.

Knjige poezije napisane na srpskom jeziku biće objavljene do Beogradskog sajma knjiga (oktobar 2017), a knjige prevedene poezije u 2018. godini.

Slanjem rukopisa na konkurs autori daju saglasnost (autorska prava) Trećem Trgu za objavljivanje nagrađenog rukopisa.

Nepotpune i zakasnele prijave neće biti razmatrane.

Za dodatne informacije možete nas kontaktirati na mejl trecitrg@gmail.com , na FB stranici Treći Trg ili na telefon +381691979007.

O Trećem trgu

Treći trg je udruženje i jedan od najpoznatijih izdavača savremene poezije u Srbiji. Fokusirani su pre svega na vrhunsku savremenu svetsku poeziju i poeziju mladih autora iz Srbije i regiona. Povremeno objavljuju i klasike evropske poezije i pesničke antologije, a nešto ređe i savremenu prozu. Pored dela srpskih pisaca i pesnika, do sada su objavili i niz knjiga poezije i proze autora iz Velike Britanije, Rusije, SAD, Irske, Poljske, Turske, Francuske i još desetak zemalja. Organizuju i renomirani Beogradski festival poezije i knjige „Trgni se! Poezija!“, književne konkurse i druga zapažena dešavanja. Redovno učestvuju na Beogradskom sajmu knjiga i drugim književnim sajmovima i festivalima u Srbiji i inostranstvu. Imaju iza sebe Nagradu grada Beograda i druga značajna priznanja. O Trećem trgu i aktuelnom književnom konkursu možete se detaljnije informisati preko njihove Facebook stranice ili stranice njihove knjižare, kao i vebsajta i blogova.

Vaš Treći Trg

&

Australiana Serba

Australiana Serbahttps://www.australianaserba.com/wp-content/uploads/2017/02/Konkurs-1.jpghttps://www.australianaserba.com/wp-content/uploads/2017/02/Konkurs-1-150x150.jpgAustraliana SerbaTreći trgautori,Beograd,dijaspora,februar,festival,izdavačka kuća,književnost,konkurs,mart,pesme,pesnici,pesnik,pesništvo,pisanje,poetry,poezija,prevod,prevodilac,prevodioci,prevođenje,Srbija,translating,treći trg,udruženje,zbirka pesama,zbirkeNakon uspešno realizovanog prvog nagradnog konkursa, Beogradski festival poezije i knjige „Trgni se! Poezija!“ i izdavačka kuća Treći Trg otvaraju drugi nagradni konkurs za poeziju. Na konkurs se mogu prijaviti autorke i autori (18+ godina) koji pišu poeziju na srpskom jeziku ili prevode poeziju na srpski jezik. Konkurs je otvoren u...Internet Magazin