Muzička diva Josipa Lisac održaće za Dan zaljubljenih 14. februara u Sava centru u Beogradu prvi u nizu koncerata u regionu kojima proslavlja 50 godina karijere!

“Najljepši su susreti ako su iskreni, istiniti i prijateljski. Ja sam uvijek željela kroz muziku donijeti poruke ljubavi i prijateljstva. To je nešto najljepše što se svima nama može dogoditi. Vidimo se 14. februara”, poručuje Josipa.

Unikatna pojava muzičke scene, vokalno superiorna, specifičnih interpretacija i nekonvencionalnog stila, Josipa je izgradila svoj karakteristični pevački i modni identitet s potpisom. Prepoznatljiva je i po hitovima kakvi su “Magla”, “Hir, hir, hir”, “Gdje Dunav ljubi nebo”, “Danas sam luda”, “Boginja”…

“U tih 50 godina meni je apsolutno najljepša muzička suradnja i život sa Karlom Metikošem (1940-1991). On je napravio za mene najljepše pjesme koje žive i danas. Napravio je antologijski album ‘Dnevnik jedne ljubavi’ (1973) i autor je dviju rok opera ‘Gubec Beg’ (1975) i ‘Grička vještica’ (1979). Napravio je sve moguće hitove kao ‘Magla’, ‘Danas sam luda’… To su najljepši trenuci, na to sam ponosna”, kaže Josipa o svom legendarnom suprugu i njegovom delu.

Pošto se pred kraj gimnazije zainteresovala se za rok muziku Josipa je 1967. godine počela da peva u grupi O’Hara, posle nazvanoj Zlatni akordi. Ubrzo potom dobija priliku da nastupi samostalno na najvažnijem festivalu zabavne muzike u Opatiji 1968. godine, kada odnosi niz nagrada s pesmom Arsena Dedića “Što me čini sretnom”.

“Bila sam članica grupe O’Hara i nastupili smo u Domu omladine Beograda krajem 1967. godine. To je bio prekrasan koncert! Izašli smo u tada poznatom muzičkom časopisu Džuboks! Početkom 1968. sam bila članica grupe Zlatni akordi i snimili smo singl sa četiri pjesme. Bili smo na Šlageru sezone i Subotičkom festivalu, gdje smo sve nagrade odnijeli. U samom početku je bilo već jako burno”, priseća se Josipa.

Bio je to buran početak karijere tokom koje se Josipa posvetila pronalaženju novih, originalnih, često i šokantnih rešenja, što je uvek i na svakom mestu čini atraktivnom, zanimljivom i provokativnom. U jednoj rečenici: Josipa Lisac nije kao drugi.

Ulaznice za koncert povodom 50 godina karijere Josipe Lisac 14. februara u Beogradu koštaju 1.400, 1.800, 2.100, 2.400 i 2.800 dinara i mogu se nabaviti preko mreže Eventim i na blagajni Sava centra. Detaljnije informacije možete pronaći ovde i na sajtu Long Play koncertne agencije.

U okviru jubilarne turneje, Josipa će održati još dva koncerta u Srbiji, tačnije u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu 26. i 27. marta. Više informacija možete pronaći ovde.

Obraćanje Josipe Lisac beogradskoj publici pred jubilarni koncert u Sava centru možete čuti i videti u video snimku u produžetku.

Long Play

&

Australiana Serbahttps://www.australianaserba.com/wp-content/uploads/2017/02/Josipa-Lisac-u-Sava-c.-12-1024x685.jpghttps://www.australianaserba.com/wp-content/uploads/2017/02/Josipa-Lisac-u-Sava-c.-12-150x150.jpgAustraliana SerbaLong Play Koncert14. februar,50 godina rada,Beograd,Josipa Lisac,jubilej,Karl Metikoš,Koncert,Long Play,Long Play koncertna agencija,Novi Sad,Sava Centar,Srpsko narodno pozorište  Muzička diva Josipa Lisac održaće za Dan zaljubljenih 14. februara u Sava centru u Beogradu prvi u nizu koncerata u regionu kojima proslavlja 50 godina karijere! 'Najljepši su susreti ako su iskreni, istiniti i prijateljski. Ja sam uvijek željela kroz muziku donijeti poruke ljubavi i prijateljstva. To je nešto najljepše...Internet Magazin