“Seobe”

Slovenački književnik Robert Simonišek predstaviće na 63. Beogradskom sajmu knjiga srpsko izdanje svoje zbirke pesama „Seobe“. Promocija „Seoba“ biće održana u četvrtak 25. oktobra od 16 časova u Sali „Ivo Andrić“. Ovo ostvarenje prevela je sa slovenačkog na srpski jezik prevodilac i filolog Mr Jelena Ivanišević, a izdavač je Treći trg iz Beograda. „Seobe“ će biti predstavljene kroz razgovor sa autorom i prevodiocem. Nakon toga će Simonišek potpisivati knjige i družiti se sa čitaocima.

O autoru

ROBERT SIMONIŠEK (1977), pesnik, pisac i istoričar umetnosti. Trenutno živi u Celju, u Sloveniji. Studirao je filozofiju i istoriju umetnosti, na kojoj je i doktorirao. Pesnički prvenac Potopljeni katalog objavio je 2003. godine, dok se njegova druga zbirka, Autoportret bez mape pojavila pet godina kasnije. Njegova za sada poslednja pesnička zbirka Seobe objavljena je 2013. godine. Simonišekovi tekstovi prevedeni su na više jezika, a njegova poezija uvrštena je u nekoliko domaćih i stranih antologija. Priredio je i preveo na slovenački poeziju Dezmonda Egana i roman Vilijama Trevora. Pažnju kritike privukao je i svojim psihološkim romanom Soba ispod zamka, (2013), koji je bio nominovan za slovenački roman godine. Svoje poglede na poeziju, umetnost i svet uobličio je u zbirci eseja Lom prostora, koja je 2016. godine proglašena za najbolju knjigu eseja u Sloveniji.

Australiana Serbahttps://www.australianaserba.com/wp-content/uploads/2018/10/robert-simonisek.jpghttps://www.australianaserba.com/wp-content/uploads/2018/10/robert-simonisek-150x150.jpgAustraliana SerbaAS Vesti'Seobe' Slovenački književnik Robert Simonišek predstaviće na 63. Beogradskom sajmu knjiga srpsko izdanje svoje zbirke pesama „Seobe“. Promocija „Seoba“ biće održana u četvrtak 25. oktobra od 16 časova u Sali „Ivo Andrić“. Ovo ostvarenje prevela je sa slovenačkog na srpski jezik prevodilac i filolog Mr Jelena Ivanišević, a izdavač je...Internet Magazin