Ceremonija podizanja zastave u Sidneju

Piše: Ivana Nikolić
Foto: Jelena Kiš, Rade Mackovic, MIS Televizija

Proslava Dana državnosti Srbije u Sidneju počela je još 12. februara tradicionalnom ceremonijom podizanja zastave Republike Srbije u sidnejskoj opštini Bejsajd (Bayside), koju mnogi još zovu nekadašnjim imenom Rokdejl (Rockdale).

Pored generalnog konzula Republike Srbije Branka Radoševića, svečanosti su prisustvovali i gradonačelnik Bejsajda Bil Saravinovski (Bill Saravinovski), članovi veća opštine Bejsajd, predsednik Srpskog društva „Sretenje“ Miodrag Pešić, australijsko-novozelandski episkop Siluan Mrakić, poslanik parlamenta australijske države Novi Južni Vels (New South Wales) Stiv Kamper (Steve Kamper) i drugi srpski i australijski zvaničnici. U umetničkom delu svečanosti, nastupio je folklorni ansambl „Car Lazar“ iz Sidneja.

Na sam Dan državnosti, upriličen je i svečani prijem u Konzulatu Republike Srbije u Sidneju, kome su prisustvovali predstavnici australijske vlade i drugi ugledni gosti iz srpske i australijske zajednice. Urednica našeg portala Jelena Kiš takođe je bila među zvanicama na prijemu u konzulatu i prenela nam informacije o proslavi Dana državnosti u Sidneju.

Naša urednica Jelena Kiš i Gloria Milanović iz Kozulata RS u Sidneju

Praznik je obeležen i svečanošću u Ambasadi Republike Srbije u Kamberi. Tom prilikom, okupljenima su se obratili ambasador Srbije u Australiji Miroljub Petrović i šefica protokola Ministarstva inostranih poslova Australije Lindel Saks, a među zvanicama bili su i predstavnici diplomatskog kora više zemalja i ugledni članovi srpske zajednice.

Proslava u Kanberi

Srpska zajednica u Australiji proslavlja Dan državnosti Srbije i različitim kulturnim i zabavnim dešavanjima u više gradova i manjih mesta, koja se nastavljaju i drugog dana praznika.

*klikom na bilo koju fotografiju ispod možete otvoriti celu galeriju slika sa prijema u Konzulatu Republike Srbije u Sidneju

Australiana Serbahttps://www.australianaserba.com/wp-content/uploads/2019/02/Screenshot-16_2_2019-004-1.jpghttps://www.australianaserba.com/wp-content/uploads/2019/02/Screenshot-16_2_2019-004-1-150x150.jpgAustraliana SerbaSa lica mestaAustraliana Serba,Australija,Branko Radošević,Car Lazar Sidnej,Dan državnosti Srbije,episkop australijsko-novozeldanski Siluan,episkop Siluan Mrakić,Jelena Kiš,Kambera,Konzulat Republike Srbije u Sidneju,Miroljub Petrović,Proslava Dana državnosti u Australiji,Proslava Dana državnosti u Kamberi,Proslava Dana državnosti u Sidneju,Sidnej,Srbija,Sretenje,Sretenje GospodnjeCeremonija podizanja zastave u Sidneju Piše: Ivana NikolićFoto: Jelena Kiš, Rade Mackovic, MIS Televizija Proslava Dana državnosti Srbije u Sidneju počela je još 12. februara tradicionalnom ceremonijom podizanja zastave Republike Srbije u sidnejskoj opštini Bejsajd (Bayside), koju mnogi još zovu nekadašnjim imenom Rokdejl (Rockdale). Pored generalnog konzula Republike Srbije Branka Radoševića,...Internet Magazin