Povodom Studije AVATAR, prve u istoriji međunarodne medicinske studije potekle iz Srbije, biće održan veliki međunarodni skup kardiologa i kardiohirurga BELVIS (Belgrade Valve Simposium) u subotu 1. juna u Hotelu Hilton u Beogradu. Predavači na ovom naučnom skupu biće neki od najčuvenijih svetskih stručnjaka u oblasti kardiologije i kardiohirurgije iz Francuske, SAD, Belgije, Velike Britanije i drugih zemalja. Tom prilikom biće sumirani dosadašnji rezultati Studije AVATAR, koja se bavi lečenjem aortne stenoze, ali će se govoriti i o drugim važnim temama. Ulaz za sve zainteresovane lekare iz Srbije i inostranstva je besplatan i svi koji su se registrovali na vreme imaće priliku da slušaju predavanja.

Studiju AVATAR pokrenuo je i vodi mladi srpski kardiolog svetskog renomea dr med sci Marko Banović, koji je predavač na Medicinskom fakultetu u Beogradu i lekar Klinike za kardiologiju KCS. Dr Banović se usavršavao na čuvenoj američkoj Mejo klinici (Mayo Clinic) i učestvovao u više velikih međunarodnih medicinskih studija, a kao gostujući stručnjak bio je angažovan na klinikama u Švedskoj i Americi. Studija AVATAR traje preko tri godine i kada bude završena, na osnovu njenih rezultata lečiće se pacijenti širom sveta. Pored stručnjaka i kliničkih centara iz Srbije, u studiji učestvuju i lekari i klinike iz Irske, Francuske, Italije i još nekoliko evropskih zemalja. Dr Banović organizuje kongres BELVIS u saradnji sa direktorom kardiohirurgije u Kliničkom centru Srbije dr Svetozarom Putnikom i drugim kolegama, a pod pokroviteljstvom Udruženja kardiologa Srbije i Udruženja kardiovaskularnih hirurga Srbije. Više informacija, kao i program BELVIS-a možete pronaći ovde.

Inače, još uvek je otvoren poziv za sve zainteresovane da pomognu da se Studija AVATAR uspešno privede kraju na dobrobit pacijenata širom sveta. Možete saznati više o tome ovde.

Australiana Serbahttps://www.australianaserba.com/wp-content/uploads/2019/05/BELVIS-2019-page-001-1-739x1024.jpghttps://www.australianaserba.com/wp-content/uploads/2019/05/BELVIS-2019-page-001-1-150x150.jpgAustraliana SerbaAS VestiBelgrade Valve International Symposium,BELVIS,Beograd,dr Marko Banović,dr Svetozar Putnik,hotel Hilton,kardiohirurgija,kardiologija,Marko Banović,Marko Banovic kardiolog,medicina,Medicinska studija Avatar,nauka,simpozijum,Srbija,Studija Avatar,Svetozar PutnikPovodom Studije AVATAR, prve u istoriji međunarodne medicinske studije potekle iz Srbije, biće održan veliki međunarodni skup kardiologa i kardiohirurga BELVIS (Belgrade Valve Simposium) u subotu 1. juna u Hotelu Hilton u Beogradu. Predavači na ovom naučnom skupu biće neki od najčuvenijih svetskih stručnjaka u oblasti kardiologije i kardiohirurgije...Internet Magazin