Vašoj slici Evrope nedostaje ceo jedan deo, onaj koji je manje prisutan u turističkim vodičima I bioskopima Melburna? Ili već poznajete ovaj fascinantni svet I želite da uživate u njemu?

Pridrpužite se EuRaw Stories svakog meseca i uzmite dozu “one druge Evrope” kroz filmove Centralne i Istočne Evrope I Balkana!

Australiana Serba otkriva Euraw Stories

EuЯaw Iиc. Je neprofitna organizacija iz Melburna koja nastoji da prikaže I promoviše umetničke projekte inspirisane kulturom Centralne I Istočne Evrope i Balkana. Prvi projekat ove organizacije nazvan je EuRaw Stories (EuRaw priče), a reč je o filmskom udruženju koje priređuje bioskopske projekcije nagrađivanih filmova iz celog ovog regiona u Melburnu.

EuRaw Stories australijskoj publici pruža mogućnost da upozna savremeni film, bogatu kulturnu baštinu, muziku I jezike Centralne i Istočne Evrope I Balkana.  Kroz svoj program pomažu rediteljima i drugim dramskim umetnicima iz ovih zemalja da dopru do nove publike i tako potencijalno i do lokalnih festivala i distributera. Neki od filmova koje EuRaw predstavlja svojoj publici nikada nisu prikazani u Australiji i nadaju se da će uspeti u nameri da promovišu kinematografiju ovog dela Evrope i još više povećaju interesovanje lokalne publike.

Jednom mesečno EuRaw Stories organizuje projekcije ovih nagrađivanih filmova, kao i razgovore sa umetnicima, rediteljima i poznavaocima filmske umetnosti. To je dešavanje koje se ne propušta za zaljubljenike u film, ljude radoznalog duha i one koji vole ovaj deo Evrope, ali i za sve koji žele da prošire i malo prodrmaju svoje viđenje i razumevanje Evrope.

EuRaw Stories teži da stvori multikulturalno iskustvo kroz filmove i posebna dešavanja, predstavljajući na taj način kolorit i raznolikost 22 različite nacije iz pomenutih delova Evrope.

Pridužite se ovom izvanrednom programu i zaista upoznajte kulturu Istočne i Centralne Evrope i Balkana! Volite, mrzite, osetite kako su u isto vreme isti i različiti ljudi širom sveta!

Svi filmovi imaju engleski titl! Uživajte u projekcijama i dopustite da svi ti vama znani i neznani jezici budu muzika za vaše uši!

Prostor

Tokom ove godine, dom EuRaw Stories je predivan prostor posvećen umetnosti u tzv. Mesto za predstave Biblioteke na Doku (Performance Space at Library at The Dock) na adresi 107 Victoria Harbour Promenade, Docklands. Ako još niste bili tamo, EuRaw Stories daju vam najbolje opravdanje da to konačno učinite!

Uđite u biblioteku, popnite se stepenicama ili liftom na drugi sprat i pronaćićete The Performance Space u delu zgrade koji gleda na Bolte Bridge (Bolt most). Obratite pažnju na EuRaw Stories putokaze ili pitajte ljubazno osoblje kako da pronađete ovaj prostor ako se ne snađete sami.

Inače, zdanje biblioteke je prva javna zgrada u Australiji koja ima 6 Zelenih zvezdica (Green Star rating), dodeljeno od strane Ekološkog građevinskog saveta Australije (Green Building Council of Australia).

Do Biblioteke na Doku lako se stiže metroom, tramvajem, kolima, pešice ili kako vam najviše odgovara! Detaljna uputstva kako da stignete do zgrade biblioteke možete pronaći na vebsajtu EuRaw Stories.

Kalendar, ulaznice i članstvo

Svakog meseca novi film! Do sada je udruženje EuRaw Stories organizovalo vrlo posećene projekcije flimova „Život je čudo“ Emira Kusturice (Srbija), „Ida“ Pavela Pavlikovskog (Poljska), „Noćna straža“ Timura Bekmambetova (Rusija) i mnogih drugih ostvarenja nagrađivanih prestižnim priznanjima, kao što su recimo Oskar ili Zlatna palma čuvenog Kanskog filmskog festivala. Ovde možete videti informacije o naredne dve projekcije filmova sa programa EuRaw Stories, a na njihovom vebsajtu i Facebook stranici možete pronaći detaljnije informacije i o drugim predstojećim dešavanjima.

19. mart (nedelja) od 14:30

OTVORENI KAVEZ – OPEN CAGE

Srbija 2015

Režiser: Siniša Galić

Uloge: Leni Wesselman , Jelena Rakočević

9. april (nedelja) od 14:30

CHILD’S POSE – POZITIA COPILULUI

Rumunija 2013

Režiser: Calin Peter Netzer

Uloge: Luminita Gheorghiu, Bogdan Dumitrache

Kada je reč o ulaznicama, pojedinačna karta ja jednu projekciju košta 15 AUD, propusnica za tri meseca 21AUD, a godišnja 65AUD. Više informacija o propusnicama i rezervacijama možete pronaći na sajtu EuRaw Stories.

Euraw Stories dešavanja su neprofitna, a novac od ulaznica pokriva različite troškove koji prate projekcije stranih filmova i dolazak umetnika u Melburn.

Iznenađenje!

Pored bioskopsih projekcija vrhunskih filmskih ostvarenja iz Centralna i Istočne Evrope i sa Balkana, EuRaw Inc. takođe organizuje i druga zanimljiva dešavanja. Na jednoj od njihovih fenomenalnih žurki u Melburnu, svi prisutni mogli su da uživaju u živoj svirci poznatog balkanskog benda koji je na visokom tehničkom nivou uživo prenošen pravo iz Rumunije!

Partnerstva

Kako bi svoje poduhvate učinili još uspešnijim, EuRaw Inc. pozdravljaju partnerstva sa drugim istočno-evropskim uticajnim preduzećima i zajednicama iz Australije.

Ako vam se dopada ono što rade, izuzetno bi cenili vaše sugestije za partnerstvo, kroz koje bi i vi bili na dobitku i bili predstavljeni široj zajednici.

Euraw & Australiana Serba

Možete pročitati sjajne članke i druge tekstove na vebsajtu i Facebook stranici EuRaw Stories, a ponosni smo i srećni što možemo da podelimo sa vama i početak saradnje i partnerstvo Internet magazina Australiana Serba sa Udruženjem EuRaw Stories iz Melburna! Od sada ćete i u našem magazinu moći da pratite njihov rad i čitate intervjue sa umetnicima koje promovišu i druge zanimljive članke! Zajedno pripremamo mnogo lepih tekstova i iznenađenja za vas! Pratite nas!

Australiana Serbahttps://www.australianaserba.com/wp-content/uploads/2017/03/Life-Is-A-Miracle-Screen-1024x768.jpghttps://www.australianaserba.com/wp-content/uploads/2017/03/Life-Is-A-Miracle-Screen-150x150.jpgAustraliana SerbaEuraw Stories za vASAustralija,Balkan,bioskop,Centralna Evropa,Docklands,Emir Kusturica,Euraw,Euraw Inc.,Euraw Stories,Filmski festival u Kanu,fimsko udruženje,Istočna Evropa,Jelena Rakocevic,Leni Wesselman,Library at Dock,Melburn,Oskar,Otvoreni kavez,Sinisa Galic,Victoria Harbour Promenade,Život je čudo,Zlatna palmaVašoj slici Evrope nedostaje ceo jedan deo, onaj koji je manje prisutan u turističkim vodičima I bioskopima Melburna? Ili već poznajete ovaj fascinantni svet I želite da uživate u njemu? Pridrpužite se EuRaw Stories svakog meseca i uzmite dozu “one druge Evrope” kroz filmove Centralne i Istočne Evrope I Balkana! Australiana...Internet Magazin