Piše: Duška Kolarov

Foto: Diaspora Group

Jedan od naših najistaknutijih pisaca današnjice Vladimir Pištalo sa velikim uspehom održao je predavanje „Neotkrivena Srbija“ o srpskom kulturnom nasleđu za strane diplomate i druge ugledne strance u Srbiji 17. juna u Biblioteci Grada Beograda. Predavanje je održano u organizaciji našeg Udruženja i portala Australiana Serba, a prisustvovali su ambasadorka Australije NJ.E. Rut Stjuart (Ruth Stewart), prvi savetnik Ambasade Irana Hasan Rezaei (Hassan Rezaei) i drugi ugledni gosti iz UN-a, UNHCR-a, Ambasade Malezije i drugih značajnih ustanova i organizacija. U publici je bilo i nekoliko predstavnika srpske dijaspore iz Australije i Nemačke. Moderator predavanja bila je naša urednica Ivana Nikolić, dok se za prateći vizuelni deo predavanja pobrinula Slobodana Jelić iz uprave Udruženja Australiana Serba. Nakon predavanja, Pištalo je potpisivao svoje knjige na srpskom i engleskom jeziku brojnim zainteresovanim gostima.

„Ponosni smo što je predavanje doživelo uspeh i što je sala Odeljenja umetnosti biblioteke bila prepuna. Nadamo se da je ovo tek prvo u nizu takvih dešavanja. Ovim predavanjem svakako je započeo sa radom naš novoosnovani “Kreativno Club”, koji će se baviti upravo ovakvim aktivnostima“, kaže naša urednica Ivana Nikolić.

Inače, Pištalo je pre izvesnog vremena govorio o srpskoj kulturi i u čuvenom Smitsonijan muzeju u Americi, jednoj od najznačajnijih kulturno-obrazovnih ustanova u svetu, a o Srbiji je govorio i u biblioteci Američkog kongresa prilikom promocije američkog izdanja svog romana „Nikola Tesla – portret među maskama“. Na predavanju u Bibliteci grada Beograda po prvi put je govorio o tome i u svojoj rodnoj zemlji. Trenutno je angažovan i na promociji svoje nove knjige „Značenje Džokera“ širom Srbije i drugih evropskih zemalja.

Sponzor predavanja „Neotkrivena Srbija“ bila je Srpska kuća piva iz Beograda, čiji je tim na prijemu posle predavanja gostima predstavio luksuzno zanatsko pivo domaće proizvodnje.

Australiana Serbahttps://www.australianaserba.com/wp-content/uploads/2019/06/vlcsnap-2019-06-20-13h21m07s810-3-1024x450.pnghttps://www.australianaserba.com/wp-content/uploads/2019/06/vlcsnap-2019-06-20-13h21m07s810-3-150x150.pngAustraliana SerbaAS VestiAustralia,Australiana Serba,Belgrade,Beograd,diplomatija,Ivana Nikolić,Ivana Nikolic Australiana Serba,Kreativno Club,kultura Srbije,Neotkrivena Srbija,pisac Vladimir Pištalo,Pištalo,predavanje,predavanje za diplomate i strance,Serbia,Serbian Beer House,Slobodana Jelic,Srbija,Srpska kuća piva,srpska kulturna baština,stranci u Srbiji,Svet,Undiscoered Serbia,Vladimir PištaloPiše: Duška Kolarov Foto: Diaspora Group Jedan od naših najistaknutijih pisaca današnjice Vladimir Pištalo sa velikim uspehom održao je predavanje „Neotkrivena Srbija“ o srpskom kulturnom nasleđu za strane diplomate i druge ugledne strance u Srbiji 17. juna u Biblioteci Grada Beograda. Predavanje je održano u organizaciji našeg Udruženja i portala Australiana...Internet Magazin