Foto: Aleksandra Trifunović, Verica Bajić Manojlović, Dragan Gavrilović
Video: Dragan Gavrilović


Novi roman renomiranog srpsko-australijskog pisca dr Petra Pješivca „Kada se završi rat“, u edicije ugledne izdavačke kuće “Agora” iz Novog Sada, premijerno je predstavljen australijskoj publici  7. decembra u Crnogorskom kulturnom klubu „Njegoš“ u Melburnu. Pored autora, pred prepunom salom Kluba „Njegoš“ o romanu su govorili i Stojanka Stefanović, Boris Trbić i Nebojša Simić, dok su za muzički deo programa bili zaduženi Dragan, Mile i Senko Unplugged. Po završetku promocije, autor je potpisivao knjige i družio se sa brojnim posetiocima. Gledaoci širom sveta imaće priliku da pogledaju emisiju o Petru Pješivcu autorke Mirjane Raičević Tasić na televiziji srpskog nacionalnog servisa RTS Svet u subotu 5. januara 2019. godine od 12 časova.

Inače, „Kada se završi rat“ je šesti roman Petra Pješivca i prva promocija održana je sa velikim uspehom u Udruženju književnika Srbije u Beogradu 23. oktobra. Beogradsko predstavljanje Pješivčevog novog romana promovisala je i Ambasada Australije u Beogradu na svojoj Fejsbuk stranici. Roman je predstavljen i na 63. Beogradskom sajmu knjiga i posetioci su imali priliku da se druže sa autorom i kupe knjigu na štandu “Agore”.

Petar Pješivac je pored proze, piše i poeziju, eseje i povremeno kolumne u nekoliko srpskih i australijskih listova. U književnost ulazi objavljivanjem kratkih priča 1999, a 2001. objavljuje svoj prvi roman “Ž”. Rođen u Adelejdu, u Australiji 1962. godine, osnovnu školu završio je u Beogradu, srednje obrazovanje stekao u Moskvi, studije medicine započeo u Moskvi, nastavio na Univerzitetu u Beogradu, a diplomirao na Flinders univerzitetu u Adelejdu u Australiji. Živi i radi kao lekar i pisac u Melburnu.
*U produžetku možete pogledati kompletan snimak promocije, kao i veliku galeriju slika. Klikom na slike možete ih uveličati.

Australiana Serbahttps://www.australianaserba.com/wp-content/uploads/2018/12/vlcsnap-2018-12-31-00h29m05s548.pnghttps://www.australianaserba.com/wp-content/uploads/2018/12/vlcsnap-2018-12-31-00h29m05s548-150x150.pngAustraliana SerbaSa lica mestaAdelejd,Australija,Beograd,Boris Trbić,Crnogorski kulturni klub Njegoš,intervju,Kada se završi rat,književno veče,književnost,Kultura,Melburn,Mirjana Raičević Tasić,Nebojša Simić,Nebojša Simić Sima,novi roman,Petar Pješivac,Pjesivac,promocija knjige,roman,RTS,RTS Svet,Srbija,Stojanka Stefanović,televizijaFoto: Aleksandra Trifunović, Verica Bajić Manojlović, Dragan GavrilovićVideo: Dragan GavrilovićNovi roman renomiranog srpsko-australijskog pisca dr Petra Pješivca „Kada se završi rat“, u edicije ugledne izdavačke kuće “Agora” iz Novog Sada, premijerno je predstavljen australijskoj publici  7. decembra u Crnogorskom kulturnom klubu „Njegoš“ u Melburnu. Pored autora, pred prepunom salom...Internet Magazin