Modna revija „Ritual of Seduction“ (Ritual zavođenja) mlade umetnice Tamare Stanković održana je u subotu 3. novembra u KPGT-u u Beogradu. Pored novinara i profesionalaca iz sveta mode, u brojnoj publici bilo je i dosta muzičara, glumaca i drugih istaknutih umetnika sa naše javne scene. Svoj izuzetan talenat i znanje koje je stekla na Kraljevskoj akademiji umetnosti u Belgiji, jednoj od najprestižnijih modnih akademija u svetu, Tamara je pretočila u svojevrsni modni performans i spoj glume, plesa, muzike, kostimografije, modnog dizajna i drugih umetnosti.

Performans-revija „Ritual of Seduction“ bila je podeljena u tri celine, koje su kroz Tamarine modne kreacije, ples i glumu dočarale prošlost, sadašnjost i budućnost na način kako ih doživljava Tamara Stanković. Kreacije i prezentacija prošlosti inspirisane su vremenom Prvog Rimskog carstva i vladavine Trajana Decija.

*Klikom na bilo koju sliku otvarate galeriju

Segment u kome je prestavljena sadašnjost, praćen je živom muzikom, a u kreacijama dominira nakit nesvakidašnje lepote, govoreći o našem vremenu kada ovi asesoari nisu više samo privilegija bogatih, već su dostupni svim slojevima ljudskog društva. Sadašnjost je predstavljena kao doba kada je svaki čovek stvaralac i akter mode. U segmentu revije, koji predstavlja budućnost, prikazani su modeli koji nisu nosivi u svakodnevnom životu, ali izražavaju Tamarinu viziju bliske budućnosti kao vremena gde se previše poklanja pažnja spoljnom izgledu i pristaje se na bezličnost i uniformisanost, dok se zanemaruju prave vrednosti i jedinstvenost ljudskog bića. Za kreacije kojima je predstavljena budućnost čak su i korišćene tehnike izrade i materijali koje je doneo tehnološki napredak.

Tamara je realizovala reviju „Ritual of Seduction“ uz podršku velikog tima umetnika i drugih saradnika, kao što su dizajnerka nakita Marija Stanković, fotografi i snimatelji Natalija Kunić i Đanluka Bartoli (Gianluca Bartoli), dizajner zvuka Hadži Vuk Janković, koreografi Olivera Vojnović, Nikola Vojnović i Milica Marinković iz kluba Art Dance iz Beograda i drugi. Glavni modeli bile su Mina Muždalo, Anđela Stanković, Maša Bakić i Ivana Živković.

*Pogledajte video

Australiana Serbahttps://www.australianaserba.com/wp-content/uploads/2018/11/Webp.net-resizeimage-1-683x1024.jpghttps://www.australianaserba.com/wp-content/uploads/2018/11/Webp.net-resizeimage-1-150x150.jpgAustraliana SerbaSa lica mestaBelgija,KPGT,Kraljevska akademija umetnosti,kreacije,Marija Stanković,moda,modna kreatorka,modna revija,modne kreacije,modni kreator,performans,ples,Pozorište KPGT,revija,Ritual of Seduction,Royal Academy of Arts,Tamara Stanković,umetnostModna revija „Ritual of Seduction“ (Ritual zavođenja) mlade umetnice Tamare Stanković održana je u subotu 3. novembra u KPGT-u u Beogradu. Pored novinara i profesionalaca iz sveta mode, u brojnoj publici bilo je i dosta muzičara, glumaca i drugih istaknutih umetnika sa naše javne scene. Svoj izuzetan talenat i...Internet Magazin