Naš portal Australiana Serba poziva sve zainteresovane novinare ili one koji to žele da postanu iz Srbije i Australije da se pridruže našem timu volontera, koji će obavljati poslove novinara i fotoreportera. Ugovori sa volonterima sklapaju se na tri meseca, uz mogućnost produžetka na duži period Molimo sve zainteresovane da pažljivo pročitaju ovaj tekst do kraja, kako bi saznali da li ispunjavaju potrebne uslove i da li im odgovara angažman koji nudimo.
Na naš konkurs mogu se prijaviti svi koji ispunjavaju sledeće uslove:
– studenti su završnih godina ili imaju diplomu fakulteta ili drugih visoko-školskih ustanova iz oblasti društvenih nauka, medija ili umetnosti
– tečno i pismeno govore i pišu srpski i engleski jezik
– interesuju se i prate kulturna dešavanja i druge teme prvenstveno iz oblasti kulture
– imaju visoko razvijeno umeće komunikacije i izgrađenu kulturu izražavanja
– imaju izgrađene radne navike i osećaj odgovornosti
Oni koji ispunjavaju uslove i žele da konkurišu da postanu naši volonteri, treba da pošalju svoj CV, skeniranu diplomu ili dokument kojim dokazuju da su studenti završnih godina fakulteta i kratku poruku našem uredništvu na email australianaserba@gmail.com. Naslov poruke treba da bude KONKURS ZA VOLONTERE, a u poruci je dovoljno napisati na srpskom i engleskom u dve-tri rečenice zašto nam se javljate i da podelite sa nama linkove za vaše prethodne novinarske ili fotoreporterske radove (ukoliko ih imate). Iskustvo nije neophodno, tako da ćemo uzimati u obzir i one prijave u kojima kandidat nije naveo pomenute linkove i nema ništa izuzev obrazovanja u CV-u.
Izabrane kandidate čeka još dva koraka pre nego što budu primljeni u naš tim:
– probni profesionalni zadatak (novinarski ili fotoreporterski)
– razgovor sa našim uredništvom (uživo ili preko Skype-a)
Ceo proces ide brzo i javljamo svim kandidatima da li su primljeni u najkraćem roku. Prijave na konkurs mogu se slati do 15. septembra ove godine, ali će kandidati koji se prijave ranije i ispune sve što tražimo biti angažovani i pre toga. Ukoliko bude izmena datuma roka za prijavljivanje, o tome ćemo blagovremeno obavestiti javnost u rubrici AS Vesti i na našoj Fejsbuk stranici.
Volonteri koji budu primljeni, potpisuju ugovor i ukoliko budu odgovorno i kvalitetno radili, po isteku ugovora dobijaju sertifikat o angažmanu u našem timu. Obaveze volontera nisu zahtevne, tako da mogu lako da uklope svoj angažman u Australiani Serbi sa svojim studentskim i drugim eventualnim obavezama. Imaće priliku i da sarađuju sa vrhunskim novinarima iz našeg tima, prošire svoj krug novinarskih kontakata i steknu dragoceno iskustvo koje im može biti od koristi i za studije (ukoliko imaju obaveznu praksu u okviru studija) i za buduće zaposlenje.
Nadamo se da ćete postati deo našeg tima!

Australiana Serbahttps://www.australianaserba.com/wp-content/uploads/2019/07/old-2238062_1920-1024x683.jpghttps://www.australianaserba.com/wp-content/uploads/2019/07/old-2238062_1920-150x150.jpgAustraliana SerbaAS VestiNaš portal Australiana Serba poziva sve zainteresovane novinare ili one koji to žele da postanu iz Srbije i Australije da se pridruže našem timu volontera, koji će obavljati poslove novinara i fotoreportera. Ugovori sa volonterima sklapaju se na tri meseca, uz mogućnost produžetka na duži period Molimo...Internet Magazin