Promocija dokumentarnog filma „Čudesne žene vina“ (Wonder Women of Wine) australijske rediteljke i producentkinje Isabelle Savic održana je u rezidenciji australijske ambasadorke Džulije Fini u četvrtak 7. juna. Brojni predstavnici diplomatskog kora različitih zemalja, filmski stvaraoci, vinari i drugi ugledni gosti imali su priliku da vide i trejler sa nekim od najlepših odlomaka iz ovog filma. U obraćanju okupljenim zvanicama ambasadorka Fini i sama autorka istakle su koliko je ovo ostvarenje značajno za promovisanje izuzetnih žena, prirodnog bogatstva i kulturne i istorijske baštine Srbije širom sveta. Isabella Savic zahvalila se i brojnim saradnicima i sagovornicima, koji su učestvovali u stvaranju „Čudesnih žena vina“. Ovo ostvarenje govori o ženama vinarima u Srbiji, koje se bave pravljenjem vina i vode elitne srpske vinarije, kao i o istorijatu pravljenja vina u Srbiji od antičkih vremena do danas,  istaknutim damama srpske istorije i drugim zanimljivim temama. Delovi filma rađeni su i u igranoj formi, u najboljoj tradiciji vrhunskih dokumentaraca.

„Čudesne žene vina“ snimljene su i titlovane na srpskom i engleskom, tako da se mogu pratiti na oba jezika. Predviđeno je da se prikazuje na prestižnim svetskim internet i kablovskim televizijama, čiji se program emituje širom sveta. Više detalja o tome publika će moći da sazna kada se približi premijera filma, kaže autorka. Inače, ovo je već četvrti dokumentarac Isabelle Savic na engleskom jeziku, koji se bavi promovisanjem Srbije i njenog privrednog i turističkog potencijala, njenim ljudima, prirodom i kulturnim i istorijskim nasleđem. Njeni prethodni dokumentarni filmovi „Ukus Srbije“ (Taste of Serbia), „Slavljenje Srbije“ (Celebrating Serbia) i „Dotaknimo srca“ (Moving Hearts) više puta su ovenčani prestižnim priznanjima i uvršteni u zvanične selekcije poznatih filmskih festivala, kao što su Montecatini International Short Film Festival u Italiji, Međunarodni festival dokumentarnog filma „Zlatna buklija“, Srem Film Fest i drugi. Njen film „Dotaknimo srca“ bio je i humanitarnog karaktera, pošto se bavio velikim poplavama u Srbiji 2014. i njihovim razornim posledicama.

Novi film Isabelle Savic „Čudesne žene vina“ rađen je u produkciji „King Pepe Films“ i Flywine Productions, a pod pokroviteljstvom Ambasade Australije u Srbiji i uz blagoslov episkopa eparhije kruševačke Davida Perovića. Scenario je zajedno sa Isabellom napisala ugledna irska scenaristkinja Dženet Li Čapmen (Janet Lee Chapman). Ponosni smo što je i naš Internet magazin Australiana Serba jedan od medijskih sponzora „Čudesnih žena vina“, a naša urednica Ivana Nikolić i deo mnogobrojne ekipe ovog izuzetnog ostvarenja, koje se gleda bez daha.

*otvorite galeriju klikom na bilo koju sliku sa promocije i snimanja filma

Australiana Serbahttps://www.australianaserba.com/wp-content/uploads/2018/06/Promocija-u-rezidenciji-.jpghttps://www.australianaserba.com/wp-content/uploads/2018/06/Promocija-u-rezidenciji--150x150.jpgAustraliana SerbaKing Pepe FilmsSa lica mestaSponeambasada,Ambasada Australije,Ambasada Australije u Beogradu,Ambasada Australije u Srbiji,Ambasada u Srbiji,Australian Embassy in Serbia,Australija,Celebrating Serbia,Crnoj Gori i bivšoj jugoslovenskoj republici Makedoniji,Čudesne žene vina,dokumentarac,dokumentarni film,Džulija Fini,film,Isabella Savic,Julia Feeney,King Pepe Films,Moving Hearts,producent,reditelj,Srbija,Taste of Serbia,Wonder Women of WinePromocija dokumentarnog filma „Čudesne žene vina“ (Wonder Women of Wine) australijske rediteljke i producentkinje Isabelle Savic održana je u rezidenciji australijske ambasadorke Džulije Fini u četvrtak 7. juna. Brojni predstavnici diplomatskog kora različitih zemalja, filmski stvaraoci, vinari i drugi ugledni gosti imali su priliku da vide i trejler sa...Internet Magazin