Samostalna izložba slika „Sinergija“ multimedijalne umetnice Zore Vićentijević održana je u Matici iseljenika u Beogradu u okviru ovogodišnje manifestacije „Vidovdanski dani: Dijaspora u Matici“. Brojnim posetiocima izložbe obratili su se predsednik Matice iseljenika Miodrag Jakšić i sama umetnica, koji su govorili o njenom umetničkom radu i slikama predstavljenim na ovoj izložbi. „Zorini radovi su suštinski svedeni na vulkansko ili kosmičko jezgro, sa neobuzdanim  ali znalački izbalansiranim likovnim rukopisom, odnosno, smelom improvizacijom- moćnom unutrašnjom optikom“, zapisao je o slikama Zore Vićentijević istoričar umetnosti Dragoslav Paunesku.

„Sinergija“ u Matici iseljenika deseta je po redu samostalna izložba ove umetnice, a ima iza sebe i preko 40 grupnih slikarskih izložbi. Zora Vićentijević višestruko je talentovana umetnica, koja se u mlađim danima profesionalno bavila i glumom i nekoliko godina igrala u pozorištu Atelje 212. Mnogi pamte njeno lice i iz vremena kada se profesionalno bavila manekenstvom, a kao diplomirani defektolog dugo se bavila i radom sa decom.

U okviru ovogodišnjih „Vidovdanskih dana“, održane su i poetsko veče Vica Dardića, nekoliko književnih večeri pisaca iz Srbije i dijaspore i druga zanimljiva kulturna dešavanja. Predsednik Matice iseljenika Miodrag Jakšić dodelio je i priznanja istaknutim pripadnicima srpske dijaspore iz Australije, Austrije i drugih zemalja.

Australiana Serbahttps://www.australianaserba.com/wp-content/uploads/2019/07/IMG_20190624_193706-1024x768.jpghttps://www.australianaserba.com/wp-content/uploads/2019/07/IMG_20190624_193706-150x150.jpgAustraliana SerbaAS NewsSamostalna izložba slika „Sinergija“ multimedijalne umetnice Zore Vićentijević održana je u Matici iseljenika u Beogradu u okviru ovogodišnje manifestacije „Vidovdanski dani: Dijaspora u Matici“. Brojnim posetiocima izložbe obratili su se predsednik Matice iseljenika Miodrag Jakšić i sama umetnica, koji su govorili o njenom umetničkom radu i slikama predstavljenim na ovoj izložbi. „Zorini radovi su...Internet Magazine